Studiu: Jocurile de noroc sunt benefice pentru PIB-ul țării

| 29 apr, 2014

Jocurile de noroc generează sute de milioane de euro în PIB-ul României, menţin zeci de mii de locuri de muncă şi contribuie imens la Bugetul de Stat. Sau cel puţin asta arată un studiu care, coincidenţă sau nu, apare într-un moment în care 100 de parlamentari se pregătesc să schimbe regulile jocurilor de noroc.

În disputa cu Parlamentul, industria jocurilor de noroc este ajutată de un studiu PriceWaterhouseCoopers care arată că aşa-numitele păcănele şi casele de pariuri au un rol foarte important în economie atunci când funcţionează legal.

Conform studiului, piaţa jocurilor de noroc are încasări de 650 de milioane de euro. Impactul în PIB este şi mai mare: peste 700 de milioane de euro. Contribuţia la buget este de peste 300 de milioane de euro. Şi, nu în ultimul rând sectorul jocurilor de noroc are 38.000 de angajaţi direcţi şi indirecţi.

Organizatorii de jocuri de noroc spun că aceste date ar trebui să convingă Parlamentul să respingă un proiect de lege semnat de 100 de senatori şi deputaţi care vor ca păcănelele să funcţioneze doar în sediile Loteriei Române şi în cazinouri.

Mai multe, pe digi24.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ