STUDIU: Jumătate dintre românii de la oraşe au cel puţin un animal de companie. Domină câinii şi pisicile

| 18 ian, 17:52

Aproape jumătate (48%) dintre românii din mediul urban, cu acces la internet, deţin animale de companie, cei mai mulţi având în grijă câini (65%) şi pisici (52%), arată un studiu.

Topul celor mai populare animale de companie este completat de păsări (peruşi, papagali - 11%), peşti (10%) şi iepuri (4%). Conform studiului iSense Solutions, 29% dintre persoanele care deţin animale de companie au doar câini, în timp ce 22% au doar pisici. 

"Este de remarcat că 19% dintre românii din mediul urban care deţin animale de companie au în grijă atât câini, cât şi pisici, ceea ce arată că eterna competiţie între cele două animale sau între iubitorii lor nu este atât de mare. De asemenea, observăm că preferinţa românilor pentru aceste două categorii de animale este covârşitoare, întrucât doar 9% dintre posesorii de animale de companie nu deţin nici câini, nici pisici", spune Oana Ilie, manager iSense Solutions. 

Totuşi, câinele se detaşează ca fiind animalul preferat de familiile mari - 76% dintre posesorii de animale de companie cu familii numeroase, de minimum patru membri, au câini. 

Majoritatea românilor care deţine animale de companie preferă hypermarketurile sau supermarketurile (63%) şi petshop-urile de cartier (46%) pentru a le cumpăra hrană, urmate de magazinele mari specializate (25%) şi de piaţă (23%). 

Proprietarii de animale nu neglijează sănătatea micilor necuvântătoare şi merg, în medie, de şase ori pe an la cabinetele veterinare. Principalele motive ale vizitelor la medic sunt legate de vaccinare (58%), deparazitări interne şi externe (44%), urgenţe medicale (43%), control de rutină (37%), medicamente (29%) şi toaletare sau înfrumuseţare (18%). 

"Se observă o preocupare mai mare a persoanelor din Bucureşti-Ilfov pentru îngrijirea animalelor de companie pe care le deţin, întrucât 41% dintre acestea cumpără hrană şi accesorii de la magazinele mari specializate, care comercializează inclusiv produse premium, iar 32% dintre posesorii din această zonă îşi duc prietenii necuvântători la cabinetele veterinare pentru servicii de toaletare şi înfrumuseţare. Acest lucru se poate datora atât nivelului de educaţie şi puterii de cumpărare mai ridicate în zona Capitalei, cât şi unei diversităţi mai mari a serviciilor, magazinelor specializate şi a cabinetelor veterinare", spun realizatorii studiului. 

Studiul a fost realizat online, în decembrie 2015, pe un eşantion de 1.011 respondenţi. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ