STUDIU: Locuinţele noi se află în atenţia persoanelor care au bugete de investiţii în imobiliare sub 200.000 euro

| 29 ian, 13:33

Locuinţele noi se află în atenţia persoanelor care vor să investească în sectorul imobiliar sub 200.000 euro, cererea pe acest segment crescând cu circa 8-10%, conform unui studiu al unei companii de consultanţă imobiliară.

Acest interes se datorează scăderii dobânzilor bancare şi reorientării multor investitori care vizau în trecut locuinţe vechi spre cele noi, care asigură o mai bună perspectivă investiţională, fiind şi mai uşor de închiriat. 

Proprietăţile rezidenţiale din zona de nord a Bucureştiului aduc, conform studiului realizat de Nordis Properties, un randament între 6 şi 7,5% pe an. 

'Randamentele actuale cele mai mari le aduc vilele din zona Pipera şi apartamentele noi din zona noua Siseşti - Străuleşti. Fiecare variantă, însă, are specificul ei şi, chiar dacă este o decizie de business, există şi partea emoţională, care poate influenţa alegerea portofoliului', declară Emanuel Poştoacă, manager general al companiei imobiliare. 

Zona de lux pentru apartamente de închiriat este zona adiacentă Parcului Herăstrău, Şoseaua Nordului, formată din clădiri noi, cu suprafeţe generoase şi finisaje moderne şi în apropierea clădirilor de birouri din Pipera şi Barbu Văcărescu ceea ce o face atractivă pentru expaţii veniţi să lucreze în România şi cărora angajatorul le plăteşte acomodarea şi chiria, aceştia fiind dezirabili proprietarilor. Zone similare sunt Kiseleff şi Aviatorilor, dar şi Floreasca - Dorobanţi, imobile noi. 

În bugetul de 200.000 de euro, se poate achiziţiona un apartament spaţios cu trei camere şi un loc de parcare. Un astfel de apartament poate fi închiriat între 1.100 - 1.200 euro /lună, adică un randament de 6,5-7% pe an, mult peste dobânda unui depozit. Totodată, achiziţia unei proprietăţi în această zonă asigură un preţ bun de revânzare, fiind considerată una dintre cele mai bune zone ale Bucureştiului. 

În partea de nord, Băneasa, Siseşti - Străuleşti, se găsesc apartamente cu 3 camere, în imobile noi cu preţul în jur de 100.000 euro şi suprafeţe de 80-90 metri pătraţi. Un astfel de apartament poate fi închiriat cu 650-700 euro/lună şi rezultă astfel un randament de 7,5-8% anual. Faptul că sunt două proprietăţi închiriate scade riscul ca ambele să fie libere în acelaşi timp. 

Zona de vest a Bucureştiului poate fi o variantă mai ieftină, dar cu ofertă generoasă în 2016, având în construcţie sute de apartamente în ansambluri rezidenţiale noi. În bugetul de 200.000 euro pot fi achiziţionate trei apartamente cu două camere în imobile moderne, fiecare cu loc de parcare, dar neapărat aflate în proximitatea unei staţii de metrou. Acestea sunt preferate de către chiriaşii tineri şi au o rată de mai mare de închiriere. 

Un astfel de apartament poate fi închiriat, conform studiului, cu circa 350-375 euro/lună, rezultând un randament de 6-6,5% pe an. Specialiştii spun că, fiind vorba de trei proprietăţi, există un risc scăzut de diminuare a randamentului prin neînchirierea proprietăţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ