STUDIU: Locuitorii din Europa de Est sunt cei mai mari fumători și băutori din lume

| 14 mai, 14:49

Cea mai răspândită dependență de pe Pământ este fumatul, 22,5% din adulții din lume fiind fumători - este concluzia la care a ajuns Linda Gowing de la Universitatea din Adelaide (Australia), care a studiat obiceiurile rele ale oamenilor în funcție de locul de origine, scrie joi 7sur7.be.

Potrivit studiului desfășurat de cercetătoare, locuitorii Europei de Est ar fi cei mai mari fumători și băutori din lume. Cercetătoarea a analizat numeroase date, îndeosebi ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Oficiului Națiunilor Unite împotriva drogurilor și criminalității. Dintre cei 22,5% fumători de pe glob, bărbații dependenți sunt 32%, iar femeile, 7%.

Circa 43% din locuitorii planetei consumă alcool și practic 5% dintre aceștia sunt alcoolici. Cei mai mari consumatori de alcool sunt europenii din est, urmați de cei din nordul continentului. Cel mai puțin beau locuitorii Asiei de Est și Africii.

În ceea ce privește consumul de droguri ilegale (în majoritatea țărilor), oamenii preferă canabisul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ