Studiu: Numărul românilor care îşi permit vacanţe a scăzut cu 10%

| 27 oct, 2014

Din ce în ce mai mulți români călătoresc pentru afaceri: dacă în anul 2006, procentul era de doar 10%, astăzi acesta se ridică la 15%, conform studiului Biroului de Român de Audit Transmedia.

Numărul românilor care călătoresc pentru afaceri este în creștere, potrivit rezultatelor celui mai recent Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT). Astfel, în anul 2014, 15% dintre români călătoresc pentru afaceri față de doar 10% în 2006.

Cei care circulă în interes de afaceri sunt în general bărbații – 70% –, față de doar 30% femei, cu vârsta cuprinsă între 24 și 45 ani, venituri mari și studii superioare, arată studiul.

În același timp, din ce în ce mai puțini români  își permit să plece în călătorii de agrement. După un maxim atins în anul 2009, când 67% dintre români au fost plecați în vacanță, în prezent procentul acestora abia atinge 57%. Ca destinații de vacanță, românii aleg în continuare România – 66%  –, deși procentul este în scădere: 77% își petreceau concediul în țară în anul 2010. În urcare este numărul românilor care aleg să-și petreaca vacanța în Europa, 14% astăzi față de 10% în 2006.

Dintre românii care călătoresc pentru afaceri, 44% călătoresc în România și 12% în Europa, arată rezultatele celui ma recent Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT). Tendințele acoperă perioada 2006-2014, iar universul studiului este reprezentat de populația din mediul urban din România cu vârsta cuprinsă între 14 și 64 de ani. Studiul măsoară preferințele de consum de bunuri și servicii ale populației urbane. Caracterul continuu al studiului și eșantioanele mari (peste 10.000 de interviuri anual) permit observarea fluctuațiilor preferințelor populației și studierea lor în raport cu evoluția socio-economică din România. Marja de eroare este de  +/-0.8%.


Agențiile de turism nu mai sunt la mare căutare

Rezultatele studiului (SNA) FOCUS arată de asemenea și că numărul românilor care apelează la o agenție atunci când își planifică o călătorie descrește. Doar 17% dintre cei care au efectuat minim o călătorie de agrement în ultimul an au apelat la o agenție de turism.

Cei care fac călatorii de agrement se înscriu în distribuția normală a populației, predominând cel cu studii superioare în detrimentul celor cu studii primare, se arată în studiul (SNA) FOCUS realizat de BRAT. Procentul românilor care inteționează să facă cel puțin o călătorie de agrement în următorul an nu a cunoscut fluctuații importante de-a lungul timpului, 51% dintre români făcându-și deja planuri de vancanță pentru anul următor.

În privința destinațiilor de vacanță pentru anul 2015, românii sunt optimiști:     46% declară că își doesc să ajungă în Europa și 16% pe un alt continent.                                            

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ