Studiu: Persoanele cu venituri medii cumpără locuinţe în sudul Capitalei

| 19 iun, 2013

Cea mai căutată zonă pentru achiziţia unei locuinţe de către oamenii cu venituri medii este partea de sud a Capitalei, în timp ce partea de nord este aleasă de persoanele cu un buget mai consistent, conform unei analize realizate de imobiliare.net.

În zona de sud, cele mai multe apartamente sunt construite înainte de 1990, dar mai există şi locuinţe cu suprafeţe mici construite în ultimii ani cu scopul de a fi vândute la preţuri care să se încadreze în plafonul impus de programul guvernamental “ Prima Casă” . 

O garsonieră într-un imobil nou, amplasat în apropiere de Şoseaua Olteniţei, se poate achiziţiona cu 20.000 de euro. Cu 38.000 de euro se poate cumpăra un apartament cu 2 camere, în zona de sud cu o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, dar cu aceeaşi bani poate fi luată în calcul şi achiziţionarea unei garsoniere în zona de nord.

Un apartamente cu 3 camere în zona de sud, cu cele mai bune condiţii, ajunge la 50.000 de euro, iar cu aceeaşi bani se poate cumpăra o locuinţă cu 2 camere în nord. 

În zona de sud există şi extreme. Spre exemplu, preţurile pentru garsoniere pornesc de la 9.000 de euro şi ajung la 60.000 de euro. În cazul apartamentelor cu 2 camere, preţurile încep de la 18.000 de euro şi pot ajunge la 96.000 de euro. În timp ce, costurile pentru locuinţele cu 3 camere pornesc de la 21.500 de euro şi ajung la 139.000 de euro, potrivit anunţurilor postate pe Imobiliare.NET.

În zona de nord a Capitalei, preţurile pentru garsoniere pornesc de la 24.500 de euro şi pot ajunge la 125.000 de euro. Preţurile pentru apartamentele cu 2 camere pornesc de la 40.000 de euro şi pot ajunge la 270.000 de euro. În cazul locuinţelor cu 3 camere, preţul acestora porneşte de la 47.000 de euro şi ajunge la 590.000 de euro. 

“ Peisajul rezidenţial din Bucureşti este destul de pestriţ. În anunţurile de pe site-ul nostru întâlnim nişte preţuri extrem de mici, de la câteva zeci de mii de euro pentru o garsonieră, până la valori astronomice pentru o locuinţă amplasată într-o zonă selectă. Până la urma alegerea este influenţată în cea mai mare parte de necesităţile şi posibilităţile clientului” , a spus Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ