Studiu: Piața de publicitate online din România s-a ridicat anul trecut la 25,4 milioane euro

| 02 iun, 15:36

Piața de publicitate online din România a ajuns, în 2014, la 25,4 milioane de euro, în creștere cu 7% față de anul anterior, cei mai mari investitori în acest segment fiind sectoarele Telecomunicații, Drinks și Online retail, arată rezultatele studiului Romanian Online Advertising Study (ROADS), realizat de către IAB România și PwC România.

Piața de publicitate online din România a avut, în anul 2014, o valoare raportată de către companiile participante de 112.824.515 lei (25,4 milioane euro) la un curs mediu anual de 4,4446 lei/euro.

Potrivit sursei citate, la nivel anual, s-a consemnat o creștere în termeni reali de 7% față de anul precedent, luând în calcul doar companiile care au participat la studiu în toate cele patru semestre din 2013 și 2014.

Citește și:  Studiu: Piaţa de publicitate digitală din România - 58,5 milioane de lei în primul semestru

Organizatia IAB Europe a anuntat rezultatele pentru intreaga piata europeana - de peste 1000 de ori mai mare decat cea romaneasca, inregistrand si o crestere mai sustinuta decat in Romania: 30,7 miliarde de euro in 2014, cu 11,6% mai mult decat in 2013, notează Hotnews.

În ambele semestre din 2014, formatele publicitare de tip display au rămas cele mai populare segmente ale publicității online, acestea fiind urmate de content sponsorships. Totodată, printre industriile care au condus în topul investițiilor în publicitatea online în a doua jumătate a anului 2014 se află Telecomunicațiile (pentru al șaselea an consecutiv lider pe piață), urmat de segmentul Băuturi și Online Retail.

Citește și:  Publisherii români s-au unit împotriva Google şi Facebook. Miza: zeci de milioane euro pe an

Studiul nu ia in calcul o mare parte din publicitatea prin Google și Facebook. De altfel, cei doi jucători internaționali înregistreaza cea mai mare crestere a bugetelor online atrase.

Este pentru prima dată când retailul online ajunge pe locul trei în topul consumului de publicitate online, depășind segmentul Auto care deținuse locul al treilea la nivel de volum, în primul semestru al anului 2014.

IAB România și PwC România realizează studiul privind evoluția pieței de publicitate online din România încă din anul 2007.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ