Studiu: Polițiștii americani OMOARĂ în medie doi oameni pe zi

| 01 iun, 09:14

Un studiu din Statele Unite arată că oamenii legii omoară în medie doi oameni pe zi, notează ziarul Washington Post. Potrivit anchetei făcute de jurnaliştii americani, numărul persoanelor împuşcate de forţele de ordine este de două ori mai mare decât cel prezentat oficial.

Astfel, în primele 5 luni ale acestui an au fost ucişi de politisti 385 de oameni. Media este de peste două persoane pe zi. In Statele Unite, legea le permite politistilor sa foloseasca arma atunci cand se tem pentru viata lor sau a altora in timpul misiunilor. 

Publicatia americana susţine ca a inregistrat fiecare incident de acest fel de la începutul anului cu ajutorul informatiilor de la politie, din presaa locala, interviuri sau alte surse. Ancheta jurnalistilor arata ca rata uciderilor prin împuşcare este de aproape 2,6 pe zi în 2015, mai mult decât dublu faţă de rata de 1,1 pe zi raportată în documentele FBI în ultimul deceniu.

In acest an au fost ucisi de politisti 365 de barbati si 20 de femei. Dintre acestia, 8 au fost adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Citeşte şi: STUDIU: Alcoolul și dragostea au aproape același efect asupra creierului

Tag-uri: america, FBI, oameni, studiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ