Studiu: Publicitatea va ajunge în acest an la aproximativ 400 de milioane de euro

| 23 sep, 2014

Piaţa locală de publicitate va creşte cu 2,8% până la finalul anului 2014, evoluţie datorată, în principal, expansiunii mediului digital (12%), conform unui studiu realizat de Zenith România.

Estimările studiului Zenith arată că până la sfârşitul acestui an, totalul investiţiilor din media va ajunge la 394 de milioane de dolari. Cifrele avansate de Zenith sunt mult mai optimiste decât previziunile celor de la Initiave, care estimau publicitatea totală din 2014 la puţin peste 300 de milioane de euro

Publicitatea pe dispozitivele mobile (incluzând display, classified, search şi in-app ads livrate pe smartphone-uri şi tablete) este de departe segmentul cu cea mai rapidă evoluţie, susţinută atât de creşterea penetrării acestor dispozitive şi dinamica lor tehnologică, cât şi de introducerea unor noi formate, ce le permit clienţilor de publicitate să angajeze utilizatorii în mod creativ.

Cu toate că înregistrează cea mai mare creştere, de 30%, segmentul mobile atinge o pondere în continuare redusă (5% din totalul investiţiilor digitale). Conform studiului, se estimează că la sfârşitul anului viitor va ajunge la 6-6,5% din publicitatea online, pe măsură ce dispozitivele mobile vor prolifera şi se vor diversifica.

Televizorul rămâne mediul care atrage cea mai mare parte a investiţiilor în publicitate (64%), urmat de digital, cu 14%, şi outdoor, cu 10%.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ