Studiu sud-coreean: Cât de FERICIŢI sunt copiii români la şcoală

| 12 mar, 09:30

Un studiu realizat de Institutul pentru Sănătate şi Afaceri Sociale din Coreea de Sud arată că 41,6 dntre copiii români sunt foarte fericiţi la şcoală. România se clasează astfel pe locul doi în lume în acest sens, fiind depăşită de Irlanda.

Potrivit studiului, la polul opus se află Estonia, unde numai 9,2% dintre elevi sunt fericiţi în timpul pe care îl petrec la şcoală, şi Italia, cu o proporţie de 14,8%.

În ceea ce priveşte viaţa lor în ansamblu, 76.6% dintre copiii români s-au declarat mulţumiţi, ţara noastră situându-se pe penultima poziţie în clasament. Singurii mai puţin mulţumiţi de viaţa lor sunt sud-coreenii, procentul fiind de 61%. Copiii din acestă ţară sunt supuşi la presiuni mari pentru a învăţa şi care au extrem de multe teme. De partea cealaltă, cei mai mulţumiţi de viaţa lor sunt copiii din Olanda. Mai exact, peste 94% dintre cei intervievaţi.

Studiul realizat de Institutul pentru Sănătate şi Afaceri Sociale din Coreea de Sud a fost realizat în 80 de ţări, potrivit site-ului news.asiaone.com.

Citeşte şi: Veste bună! Statul va asigura finanţare şi pentru învăţământul particular preuniversitar

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ