STUDIU: Tot mai mulţi ŞOFERI preferă să achite amenzile de circulaţie cu ajutorul telefonului mobil

| 17 sep, 14:14

Aproximativ 20.000 de şoferi au achitat amenda de circulaţie cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul unei aplicaţii dedicate, în ultimul an, arată datele publicate, joi, de către deţinătorul serviciului 'Plăteşte amenda', lansat în 2014.

Potrivit sursei citate, la un an de la lansarea serviciului 'Plăteşte amenda' în cadrul aplicaţiei de mobil Auto.ro, s-au înregistrat peste 20.000 de plăţi ale amenzii de circulaţie prin card bancar direct din telefon, iar 97% dintre şoferii amendaţi au achitat jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, fiindu-le mai uşor să se încadreaze în termenul de două zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contravenţiei.

'Valoarea maximă a amenzilor de circulaţie auto plătite a fost de 1.050 de lei, achitate la jumătate în termenul de două zile lucrătoare. Astfel, aplicaţia de mobil Auto.ro ajută şoferii din România să se încadreze în termen şi să evite plata sumei dublate. Un alt avantaj major este evitarea necesităţii de a se deplasa şi de a sta la cozi în vederea realizării plăţii amenzii. Procesul de plată a amenzii auto din aplicaţia de mobil este simplu, rapid şi sigur: şoferii completează datele procesului verbal, aleg domiciliul fiscal, achită prin card bancar şi primesc confirmarea, respectiv dovada plăţii prin e-mail. Serviciul de plată a amenzii auto este furnizat de Libra Internet Bank în parteneriat cu aplicaţia Auto.ro. Tranzacţiile se procesează rapid şi sigur, dovada plăţii amenzii putând fi regăsită cu uşurinţă pe e-mail în caz de necesitate', se notează în comunicatul citat. 

Aplicaţia Auto.ro a ajuns la 450.000 de instalări din Google Play, respectiv App Store şi are peste 4.500 de recenzii. Aplicaţia Auto.ro se instalează gratuit şi oferă servicii utile oricărui şofer utilizator de smartphone, funcţional cu sistem de operare iOS sau Android.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ