SUA: Justiția confirmă suspendarea decretului privind imigrația al lui Donald Trump

| 26 mai, 15:07

Justiția americană a confirmat joi în apel suspendarea decretului anti-imigrație al președintelui Donald Trump, spunând că este discriminatoriu, cazul urmând să fie tranșat la Curtea Supremă, relatează AFP și Reuters.

"Am câștigat", a scris pe Twitter Omar Jadwat, avocat al unor asociații care susțin că Trump i-a vizat în mod explicit pe musulmani în decretul său privind șase țări majoritar musulmane, încălcând astfel Constituția.

Guvernul va merge cu acest caz la Curtea Supremă, a reacționat într-un comunicat ministrul american al Justiției, Jeff Sessions, spunând că decizia instanței "subminează eforturile președintelui de întărire a securității naționale a țării".

Atât de controversata măsură a lui Trump prevede închiderea temporară a frontierelor SUA pentru refugiații din întreaga lume și pentru cetățenii din șase țări majoritar musulmane. Decretul ar putea avea drept consecință separarea unor familii pe termen lung.

"Congresul a acordat președintelui puterea să interzică intrarea unor străini, însă această putere nu este absolută", a scris în textul deciziei judecătorul Roger Gregory, președintele Curții de Apel din Richmond.

Această putere "nu poate fi necontrolată când, precum în acest caz, președintele a recurs la ea printr-un decret care produce daune iremediabile pentru persoane în întreaga țară", se mai arată în decizie.

Faimosul decret a avut două versiuni, care au fost blocate de instanțe în februarie și martie. Cele două decizii de suspendare au fost denunțate de Donald Trump ca fiind simptomatice pentru o 'justiție politizată'.

Constituția SUA interzice discriminarea religioasă și, în opinia celor care se opun decretului, animozitatea lui Trump față de islam este evidentă.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ