Suferi de probleme cu somnul? IATĂ din ce motive nu poţi adormi noaptea

| 20 aug, 2014

Probleme cu somnul. Dacă suferi de probleme cu somnul, probabil că ai încercat deja zeci de metode: o baie caldă, un ceai de muşeţel, muzică ambientală, draperii negre ca noaptea sau chiar dopuri în urechi. N-a funcţionat? Iată care sunt cele mai frecvente motive pentru care nu poţi dormi noaptea, scrie glamourmagazine.ro.

După-amiaza te răsfeţi cu o cafea. E un remediu perfect atunci când te mai aşteaptă o zi de muncă însă, având în vedere că organismul tău are nevoie de 8 până la 10 ore să proceseze cafeina, cel mai probabil momentul de răsfăţ te va costa o noapte albă.

O cină grea la o oară mult prea târzie. Nu lua o masă bogată în proteine pe la ora 9 seara. Corpul tău va încerca să digere mâncarea în loc să îşi reducă funcţiile şi să te „trimită“ la culcare.

Citeşte şi: SLĂBEȘTE ÎN SOMN! Cum îți programezi organismul SĂ ARDĂ GRĂSIMI în timp ce dormi

Nu te stresa de ora prea târzie. Chiar dacă ai ajuns târziu acasă, chiar dacă mai aranjezi nişte rafturi şi tragi cu ochiul la ceas, nu te stresa că n-ai să ai timp să dormi suficient. Vei reuşi doar să devii agitată şi va fi şi mai greu să adormi.

Nu bea un pahar de coniac pe la 10 seara, în speranţa că băutura te va toropi şi vei reuşi să adormi. Poate că vei adormi, însă mai târziu în noapte s-ar putea să te trezeşti de mai multe ori.

Nu da drumul la televizor după ce te-ai băgat în pat. S-ar putea să dai chiar peste un serial care îţi place sau, în acelaşi mod, ai putea să te uiţi la o secvenţă dintr-un film de acţiune, cu urmăriri şi împuşcături; acestea îţi vor stimula văzul şi auzul şi te vor scoate rapid din starea de somnolenţă.

După 11 noaptea te gândeşti că poate ar fi o idee bună să îţi aduci în pat laptopul să te mai uiţi la un episod din serialele tale favorite. Hmm...un ecran strălucitor va împiedica producţia de melatonină, responsabilă cu un somn sănătos.

Să dormi împreună cu animalul tău de companie. E adevărat, pisica sau căţelul tău vor fi oricând bucuroşi să-ţi ţină companie, însă faptul că aceştia se vor foi, vor lovi din lăbuţe, vor toarce sau vor scheuna nu te ajuta va pe tine să dormi.

Citeşte şi: Ți se face SOMN după-amiaza? Uite ce să consumi să te simți plin de ENERGIE!

Nu e indicat ca la miezul nopţii să începi să te gândeşti la prezentarea pe care o ai de făcut mâine. Sau la contul din bancă aproape gol. Sau la analizele care n-au ieşit tocmai perfect. Garantat, somnul îţi va sări instant!

Când vezi că totuşi n-ai adormit, să stai totuşi în pat şi te te forţezi să adormi. Doctorii spun că e contraproductiv şi că mai bine e să te ridci din pat, să te uiţi pe geam, să îţi faci un ceai, să citeşti câteva pagini dintr-o carte bună. S-ar putea să îţi vină somnul mai uşor după.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ