Suma RECORD pe care a strâns-o asociaţia ALS după provocarea cu găleata de apă

| 01 sep, 2014

Provocarea găleții cu gheață (“Ice Bucket Challenge”), acțiune cu scop caritabil care a atins dimensiuni globale, implicându-i, între alții, pe Tom Cruise, Bill Gates și Lady Gaga, a adunat din donații peste 100 de milioane dolari, până la 29 august, informează agenția AFP.

Anunțul a fost făcut de ALS Association (Asociația SLA) care luptă împotriva maladiei Lou Gehrig sau scleroza amiotrofică laterală, boală neurodegenerativă de care suferă și fizicianul Stephen Hawking.

Suma exactă a fost de 100.900.000 de dolari, comparativ cu 2,8 milioane de dolari donați anul trecut, în aceeași perioadă (29 iulie — 29 august), a precizat asociația.

“Recunoștință este un cuvânt care nu poate exprima ceea ce simțim”, a spus președintele asociației Barbara Newhouse, adăugând că “acești bani vor fi folosiți pentru a finanța cercetarea de specialitate și pentru a ajuta oamenii atinși de această maladie”, scrie AFP.

Asociația așteaptă donarea de bani pentru susținerea acestei cauze, însă mii de oameni din întreaga lume se distrează începând din luna iulie, filmându-se în timp ce își toarnă o găleată de apă de la gheață pe cap, provocându-i și pe alții să facă același lucru.

Sute de celebrități din întreaga lume, între care vedete din show, politicieni, analiști, sportivi au intrat în joc, între aceștia numărându-se Taylor Swift, Shakira, George W. Bush, Katy Perry, Tom Cruise, Matt Damon, Usain Bolt, Jeff Bezos, Gisele Bundchen, Justin Bieber, Mark Zuckerberg, Stieven Spielberg, Neymar, Kate Moss, David și Victoria Beckham, amintește AFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ