Sundar Pichai a fost recompensat cu 100,5 milioane de dolari in primul an la conducerea Google

| 29 mar, 20:24

Şeful Google, Sundar Pichai, a câştigat anul trecut 100,5 milioane de dolari, potrivit unui document remis, marţi, Autorităţii de Control a Pieţelor Financiare din SUA (SEC), de către firma mamă, Alphabet, transmite Bloomberg.

Pichai a primit acţiuni restricţionate în valoare de 99,8 milioane de dolari, pe care le va deţine integral până în 2017. De asemenea, a obţinut un salariu de 652.500 dolari. Acţiunile restricţionate nu au fost până acum incluse în datele transmise Autorităţii de Control a Pieţelor Financiare. 

Pichai, care a preluat conducerea companiei în august 2015, a fost recompensat de Alphabet în februarie cu acţiuni restricţionate în valoare de 199 milioane de dolari. Conform preţului acţiunilor la închiderea şedinţei de luni a Bursei de la New York, valoarea acţiunilor restricţionate pe care le deţine acum şeful Google se ridică la 635 milioane de dolari. În plus, Sundar Pichai deţine opţiuni cu acţiuni pe termen lung, în valoare de 11,6 milioane de dolari. 

Google şi operaţiunile sale de bază (căutarea şi publicitatea online, precum şi YouTube, Gmail şi Android) au devenit o filială a holdingului Alphabet Inc. în urma unei reorganizări ce a avut loc anul trecut. Cu toate acestea, motorul de căutare este în continuare responsabil pentru cea mai mare parte din veniturile companiei. 

În 2015, preşedintele Eric Schmidt a fost recompensat cu 8,04 milioane de dolari, incluzând salariul de 1,25 milioane de dolari şi bonus în numerar în valoare de şase milioane de dolari. Directorul financiar, Ruth Porat, a obţinut 31 milioane de dolari, inclusiv acţiuni restricţionate în valoare de 25,1 milioane de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ