Superstiţii de 1 MAI - Ce TREBUIE să faci dacă vrei să fii sănătos tot anul

| 30 apr, 2014

Ziua de 1 Mai se mai numeste, in popor, si ziua pelinului sau chiar a betivilor, marcand sarbatoarea de Armindeni. Armindenul este un simbol al vegetatiei, simbol ce protejeaza atat recoltele, cat si animalele.

Daca vrei sa fii ferita de boli si sa iti sporesti sansele de a face un copil, atunci impodobeste de 1 Mai usa cu una sau mai multe crengute inverzite, numite arminden. Acestea sunt, potrivit credintei populare, simboluri ale sanatatii si fertilitatii. Aceste crengute erau folosite in perioada secerisului pentru a face focul pe care se cocea paine. 

Se spune ca armindenul trebuie pus la usa oamenilor harnici si a caselor unde sunt fete de maritat, de catre feciori, noaptea, fara ca acestia sa fie vazuti. A doua zi, cei din casa trebuie sa ghiceasca cine le-a adus crenguta la poarta si sa dea de baut respectivului. 

In plus, sanatatea iti este ferita de probleme pe tot parcursul anului daca pe 1 Mai, dimineata, te speli cu roua.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ