SURPRIZĂ EXCELENTĂ: Irina Begu, calificată în al doilea tur la Wimbledon

| 29 iun, 22:34

Jucătoarea română Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, luni, după ce a învins-o pe rusoaica Daria Gavrilova, cu 7-6 (6), 6-1.

Begu, cap de serie numărul 29, s-a impus după o oră şi 25 de minute, la capătul unui meci în care a reuşit doi aşi, a comis 3 duble greşeli (Gavrilova 5), a reuşit 20 de mingi direct câştigătoare (Gavrilova 9) şi a comis 21 de erori neforţate (20 adversara sa).

Irina Begu (24 ani, 31 WTA) a mai învins-o pe Gavrilova (21 ani, 39 WTA), anul trecut, în primul tur la Nanjing, cu 2-6, 6-4, 6-2.

Românca şi-a asigurat un cec de 47.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu ucraineanca Lesia Ţurenko, victorioasă cu 6-3, 6-3 în faţa americancei Nicole Gibbs. Ţurenko (26 ani), aflată pe locul 68 în lume, a câştigat ambele meciuri jucate cu Irina, în 2011 în calificări la Acapulco, scor 6-3, 6-4, şi anul trecut la Taşkent, în optimi, cu 3-6, 6-1, 7-6 (3).

Irina Begu va juca şi la dublu, alături de Lara Arruabarrena (Spania), urmând să le înfrunte în primul tur pe americancele Varvara Lepchenko/Christina McHale.

Tot luni, Alexandra Dulgheru a fost învinsă fără drept de apel de Kristina Mladenovic (Franţa), cu 6-2, 6-1. La simplu vor mai juca, Simona Halep, a treia favorită, cu Jana Cepelova (Slovacia), Monica Niculescu va evolua contra portoricanei Monica Puig, iar Andreea Mitu o va înfrunta pe belarusa Olga Govorţova.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ