Surpriza lui Iohannis pentru PSD şi PNL, după alegeri

| 02 iun, 09:29

Desemnarea de către Klaus Iohannis a unui premier tehnocrat după alegerile parlamentare din toamnă nu este exclusă. O spune chiar consilierul prezidenţial pentru politică internă al preşedintelui, Laurenţiu Ştefan.

Laurenţiu Ştefan consideră că PSD şi PNL vor obţine fiecare 32%-35 % la alegerile legislative şi nu vor reuşi, prin urmare, să guverneze singure. Nici măcar o alianţă a social-democraţilor cu două partide mai mici nu va atinge pragul de 50%, apreciază consilierul prezidenţial.

„În mod evident, preşedintele va căuta un prim-ministru. Vom vedea dacă acesta este un premier politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, ori chiar un tehnocrat... încă sunt multe semne de întrebare”, a spus Laurenţiu Ştefan, citat de digi24.ro.

Întrebat dacă premierul Cioloş ar putea fi menţinut în post, Ştefan a spus: „Este un câştig pentru politica românească. Vorbind la modul foarte abstract, eu cred că România şi partidele din România pot avea o resursă de valoare, dacă el se decide să se alăture arenei politice (după alegeri)”.

Consilierul prezidenţial a mai declarat, la Reuters Eastern European Investment Summit, că se aşteaptă la o rată mică de participare la vot, iar preşedintele va pleda pentru un guvern care să menţină România ca „un actor credibil pentru Uniunea Europeană” şi care să favorizeze un mediu de afaceri prietenos şi predictibil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ