Surpriză mare pentru BMW. Profitul producătorului auto german a depăşit aşteptările analiştilor

| 05 aug, 2014

Profitul operaţional al BMW AG, cel mai mare producător mondial de automobile de lux, a crescut cu 26% în trimestrul doi din 2014, depăşind estimările analiştilor, datorită lansării de 16 modelele noi sau restilizate în acest an şi a majorării vânzărilor în China, transmit Bloomberg şi Reuters.

Vânzările înregistrate de cele trei branduri ale grupului german (BMW, Mini şi Rolls-Royce) au urcat cu 8,3%, la nivelul record de 458.000 vehicule, pe fondul majorării livrărilor în China şi Europa şi al noilor lansări, cum ar fi automobilul cu două locuri din gama 4-Series şi modelul compact din gama 2-Series. În primul semestru din acest an livrările grupului au urcat cu 6,9%, la 1,03 milioane de unităţi.

Veniturile au crescut cu 1,8% în perioada aprilie-iunie 2014, la 19,9 miliarde de euro.

Profitul operaţional al Bayerische Motoren Werke a crescut la 2,6 miliarde de euro (3,49 miliarde de dolari) în trimestrul doi din 2014, de la 2,07 miliarde de euro în perioada similară din 2013, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la câştiguri de 2,23 miliarde de euro.

'Este un rezultat foarte important şi sunt convins că analiştii subestimează capacitatea de a obţine câştiguri pe termen lung şi mediu a BMW', afirmă analiştii de la ISI Group.

Marja de profit operaţional a diviziei producătoare de autoturisme a BMW a fost de 11,7%, mai ridicată decât 9,9% şi, respectiv, 7,9%, înregistrată de rivalele Mercedes şi Audi. Obiectivul BMW este obţinerea unei marje de 8-10%.

'Grupul BMW a înregistrat o creştere a vânzărilor, a veniturilor şi a profiturilor în trimestrul doi din 2014 şi în primul semestru din acest an, continuând dezvoltarea cu succes a afacerii', a afirmat directorul general Norbert Reithofer.

Pentru acest an obiectivul BMW este să obţină vânzări de peste două milioane de vehicule, după ce a livrat un număr record de 1,96 milioane de modele Mini, Rolls Royce şi BMW în 2013.

BMW mizează pe noile modele care vor fi lansate în acest an, printre care se numără vehiculul electric i3 şi noua generaţie de Mini, pentru a face faţă concurenţei venite din partea rivalilor Audi şi Mercedes-Benz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ