Surprizele unui clasament al deținerilor de Bitcoin: România, pe locul secund, în urma Turciei, dar în fața SUA

| 05 sep, 18:43

Chiar dacă adoptarea în masă a criptomonedelor are încă un drum lung până la implementare, Turcia a devenit acum cea mai probabilă țară este posibil să înregistreze o adopție în masă rapidă a monedelor digitale.

Turcia înregistrează cele mai mari dețineri de criptovalute

Conform cercetărilor efectuate de Statista pe 15.000 de persoane, Turcia deține în prezent cel mai mare număr de persoane care dețin criptovalute. Conform cercetării citate de site-ul xbt.net, 18% dintre subiecții din acea țară dețin deja Bitcoin sau alte criptomonede.

Statele Unite, care este considerată de mulți ca una dintre cele mai importante economii cripto din lume se situează sub Turcia. Doar 8% dintre repondenții din SUA au afirmat că dețin criptovalute, conform studiului Statista.

De asemenea, România, Polonia și Spania se află în fruntea clasamentului și, totodată, în fața Statelor Unite, ca procent al deținătorilor raportat la totalul populației.

În ciuda volatilității criptovalutelor, aceasta au devenit o clasă de active interesantă în rândul investitorilor din Turcia. Traderii și companiile din țară au început să ia în considerare criptomonedele în urma sancțiunilor impuse de către Statele Unite. La începutul acestei luni, guvernul SUA a impus sancțiuni suplimentare asupra Turciei, ceea ce a condus la scăderea cu peste 20% a lirei turcești într-o singură zi.

În Turcia, creșterea inflației (15,85%, valoarea aferentă lunii iulie 2018) și o depreciere masivă a lirei, conduc în prezent din ce în ce mai mulți consumatori către fenomenul cripto.

Lira turcească și-a diminuat la jumătate valoarea în raport cu dolarul american în ultimul an, erodând economiile gospodăriilor și afectând veniturile din export ale economiei. Această situație din țară a determinat ca un număr din ce în ce mai mare de cetățeni să își plaseze economiile fondurile în criptomonede, spre deosebire de monedele clasice fiat.

Chiar și piața valutară europeană, deși incomparabil mai mare, a fost afectată în mod egal, Euro scăzând la un minim al ultimelor 14 luni față de dolarul SUA, la începutul lunii august, din cauza datorită din Turcia.

Germania, liderul economiilor zonei euro, a anunțat, săptămâna trecută, că va lucra la crearea unui sistem financiar de plăți independent de cel al Statelor Unite, SWIFT. Principalul catalizator din spatele acestei inițiative este evitarea unei situații similare cu cea a Iranului și a Turciei ca urmare a sancțiunilor impuse de Statele Unite.

Tag-uri: bitcoin, criptomonede
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ