Autoritatea Electorală Permanentă a adus documentele privind votul din diaspora la DNA

| 08 dec, 2014

Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente au venit la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a aduce documente solicitate de procurori în dosarul privind votul din diaspora.

Update. "În cursul zilei de astăzi, conform adresei transmise de Direcția Națională Anticorupție în data de 3 decembrie 2014, prin care au fost solicitate mai multe documente, Autoritatea Electorală Permanentă, în calitate de deținător al arhivei Biroului Electoral Central, a predat următoarele:

documentele emise privind procesul de organizare și desfășurare în străinătate a alegerilor pentru Președintele României din 2014;

corespondența intra și interinstituțională privind procesul de organizare și desfășurare a alegerilor pentru Președintele României 2014;

toate documentele și materialele aferente ședințelor de lucru, intra și interinstituționale, privind procesul de organizare și desfășurare în străinătate a alegerilor pentru Președintele României din anul 2014.

În acest context, precizăm că până în acest moment nicio persoană din conducerea Autorității Electorale Permanente nu a fost chemată la audieri în dosarul privind organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate.

Parchetul General a trimis joi către DNA dosarul în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare şi desfăşurare a votului în diaspora la alegerile prezidenţiale", se arată în comunicatul AEP.

'La data de 4 decembrie 2014, constatând că faptele cu privire la care s-a început urmărirea penală sunt susceptibile de a fi încadrate şi în dispoziţiile art. 132 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, norme care atrag competenţa de investigare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică a dispus declinarea cauzei în favoarea acestei structuri', preciza Parchetul General, la 4 decembrie, într-un comunicat de presă.

Parchetul afirmă că în acest dosar a fost începută urmărirea penală pe 18 noiembrie 2014, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, neglijenţa în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Procurorii de la Parchetul General au efectuat acte de urmărire penală constând în obţinerea de la Biroul Electoral Central şi de la Ministerul Afacerilor Externe a actelor oficiale relevante pentru documentarea cauzei.

Şi DNA a anunţat joia trecută că a înregistrat un dosar în care efectuează cercetări cu privire la votul din diaspora.

'La nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei, în cursul lunii noiembrie, anul curent, s-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare şi desfăşurare a votului în Diaspora', se arată într-un comunicat DNA.

De asemenea, DNA confirmă că a cerut de la Parchetul General dosarul privind votul din diaspora.

'Procurorii anticorupţie, constatând că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se află înregistrat un dosar penal cu acelaşi obiect, la data de 2 decembrie 2014 au solicitat acestei instituţii cauza respectivă, în vederea reunirii celor două cauze penale. Facem precizarea că începerea urmăririi penale cu privire la faptă nu are caracterul formulării unei acuzaţii împotriva unei persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă', menţionează DNA.

Tag-uri: AEP, DNA, vot diaspora
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ