Dosarul SwissLeaks: Românii cu averi secrete sunt verificaţi de ANAF

| 25 mai, 11:10

Agenţia Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va verifica averile a 50 de români care au conturi secrete deschise la HSBC Elveția, după ce a primit datele de la instituția similară din Franța, potrivit unor surse guvernamentale.

Inspectorii Fiscului vor verifica dacă există diferențe între sumele găsite în conturile din Elveția și ce au declarat respectivele persoane în România, iar veniturile nedeclarate vor fi impozitate cu 16%.

Potrivit surselor Digi24, cele 50 de persoane vor fi invitate să dea declarații în fața inspectorilor Fiscului, iar de ei se va ocupa o structură specială, desemnată de şeful ANAF, din care vor face parte cinci inspectori.

Citeşte şi:  Cumnatul lui GEOANĂ şi soţia fostul ministru TĂNĂSESCU au conturi secrete în Elveţia

Daniela Florentina Ganea, soţia fostului ministru de Finanţe Mihai Tănăsescu, cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, dar şi oamenii de afaceri Vladimir Cohn şi Jean Valvis se numără printre românii care au avut conturi secrete la filiala elveţiană a băncii britanice HSBC, conform RISE Project.

Din raport reiese că banca elveţiană a ajutat peste 100.000 de persoane şi firme din 203 de ţări să eludeze fiscul din ţările de origine, ascunzând identitatea deponenţilor. Sumele ascunse de bogaţii lumii în conturile elveţiene se ridică la peste 100 de miliarde de dolari.

România apare pe locul 39 în aşa-zisul clasament al ţărilor cu cele mai mari depozite bancare în dolari. Astfel, "cel mai mare depozit de bani asociat cu un client conectat cu România a fost de 829 de milioane de dolari".

HSBC Private Bank, filiala elvețiană a bancii britanice HSBC, este bănuită că a ajutat peste 100.000 de persoane şi companii din 203 ţări să păcălească Fiscul, ascunzând identitatea deponenților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ