Susținere inedită pentru Victor Ponta la prezidențiale

| 29 sep, 2014

Victor Ponta a reușit să coalizeze, pe lângă suportul unei bune părți a clasei police, și susținerea unor personalități emblematice pentru țara noastră prin cariera lor profesională și mai puțin prin implicarea directă în “viața cetății”. Printre celebritățile care și-au exprimat sprijinul pentru candidatul PSD se numără Radu Beligan, Ilie Năstase, Gabriela Szabo sau Helmuth Duckadam.

Lansarea candidaturii lui Victor Ponta a marcat un moment aproape unic, în care oameni politici cu greutate pe plan european și internațional și-au manifestat încrederea și susținerea pentru modelul de țară propus de premier și de echipa social-democraților. După mai mulți ani de când România era în cel mai bun caz ignorată de liderii marilor puteri, pe Arena Națională, în data de 20 septembrie, au pledat pentru candidatura lui Ponta oameni de stat de talia lui Martin Schulz, Președintele Parlamentului European, Sigmar Gabriel, Vicecancelarul Germaniei sau prim-miniștrii Cehiei, Belgiei, Serbiei sau Republicii Moldova.

Însă, pe lângă partenerii din lumea politică, campaniei lui Victor Ponta i s-au alăturat și oameni din societatea civilă, personalități ale culturii și ale sportului, oameni care au demonstrat, fiecare în domeniul lui de activitate, că performanța reprezintă răsplata pentru activitatea desfășurată fără cusur, ghidată doar de starea de spirit a învingătorilor și de o morală și o etică a muncii ireproșabile. Marile valori ale României au răspuns apelului lui Victor Ponta de a reface Marea Unirea și de a aduce românii din nou împreună, în jurul un proiect de țară în care cred și care poate aduce schimbarea mult așteptată.

Intelectualii din România au avut mult timp reticență în a-și manifesta sprijinul pentru oamenii politici de stânga, însă acesta nu mai e cazul în alegerile de anul acesta, și cu atât mai mult după ce maestrul Radu Beligan s-a declarat alături de Victor Ponta, pentru că "țara asta are nevoie de un Președinte tânăr și energic!". “Am spus și mi-am mântuit sufletul”, a rostit Radu Beligan în încheierea pledoariei pentru candidatura lui Ponta. Și nu întâmplător, pentru că imediat Beligan a fost atacat brutal într-un pamflet al fostului consilier prezidențial Andrei Pleșu, spre surprinderea și protestul lumii artistice de la noi. Academicianul Irinel Popescu și artistul plastic Sorin Ilfoveanu sunt, la rândul lor, adepți ai campaniei Victor Ponta – Președintele României.

Sprijinul de care beneficiază candidatul PSD vine ca urmare a măsurilor pe care acesta le-a luat în calitate de premier pentru fiecare categorie socială, dar și ca recunoaștere a faptului că România nu mai trebuie să fie condusă prin instigare la ură și conflict între grupuri de oameni, ci printr-un îndemn ferm și credibil pentru consens și armonizarea punctelor de vedere. Victor Ponta nu a vorbit doar despre lucrurile acestea, ci le-a demonstrat  în toată activitatea sa. Victor Ponta a promovat-o pe marea noastră olimpică Gabriela Szabo în Guvern, fără că ea să aibă vreo apartenență politică, ci pentru convingerea că Ponta vrea și face un alt fel de politică, pe care cetățenii îl așteaptă deja de 10 ani. Și sprijinul a venit: tenismanul Ilie Năstase, pugilistul Marian Simion, “eroul de la Sevilla” Helmuth Duckadam – toți se află în spatele candidaturii lui Victor Ponta!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 2014
ion
Imi vine sa vomit ! Nu pot sa citesc asa ceva....
30 sep, 2014
Dan Slugarescu
cretinule,basistule,bocule...
7,5 milioane de cetateni adora abordarea asta,o considera parfum..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ