Sute de dosare medicale false şi servicii fictive, descoperite de DNA în urma percheziţiilor la CNAS

| 31 aug, 16:13

În acest caz sunt implicaţi funcţionari în cadrul CSAMB, funcţionari aflaţi sub protecţia unor persoane din conducerea instituţiei, dar şi din conducerea CNAS, informează news.ro. Sute de dosare medicale au fost întocmite în fals, susțin surse judiciare. Prejudiciul adus bugetului CASMB este de aproximativ 13.200.000 lei.

Conform aceloraşi surse, au existat numeroase situaţii în care, prioritate la aprobare şi decontare au avut dosarele medicale cu pacienţi fictivi, în timp ce solicitările pacienţilor asiguraţi  care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu erau refuzaţi.

 

Mai mult, funcţionari cu atribuţii de control ar fi cerut mită de la reprezentanta unei societăţi care oferea asistenţă medicală la domiciliu, în schimbul renunţării la efectuarea activităţii de control la societatea respectivă.

Conform aceloraşi surse, în contextul unui control al Curţii de Conturi, persoane din sistemul asigurărilor de sănătate au acţionat în aşa fel încât să împiedice aflarea situaţiei reale cu privire la decontarea anumitor medicamente în favoarea unor pacienţi fictivi. Astfel, medicamente în valoare de 33.000.000 de lei, au fost decontate prin întocmirea frauduloasă a unor documente medicale de natură să creeze impresia că neregulile constatate de Curtea de Conturi se încadrau într-o excepţie prevăzută în anumite norme ce ar fi fost elaborate de CNAS.

UPDATE: Anchetatorii ar fi ridicat saci de documente în cadrul descinderilor. Potrivit unor surse citate de B1 TV, se pare că anumite firme au fost plătite din banii.

Casei de Asigurări de Sănătate, pentru a acorda îngrijiri medicale la domiciliu unor pacienți care, de fapt, nu existau. Mai multe persoane au fost deja duse la sediul DNA, deși perchezițiile încă nu s-au terminat, iar altele vor mai ajunge la audieri și la finalul acestora.

Tag-uri: DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ