BLOCUL NAȚIONAL SINDICAL protestează marți față de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat

| 12 dec, 15:18

Sute de sindicaliști, membri ai Blocului Național Sindical (BNS), protestează marți, în fața Guvernului, față de decizia de a transfera taxele sociale de la angajator la angajat.

Sindicaliștii sună din vuvuzele, bat în tobe, fluieră, strigă "Hoții" și scandează lozinci la adresa primului ministru, Mihai Tudose, precum și a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Aceștia flutură pancarte pe care scrie: "Liviu Dragnea, un mișel, ne-a făcut la portofel", "Munceam și ne-ați deranjat", "Nu merg la culcare, țara e călcată în picioare", "În democrație hoții stau la pușcărie", "PSD, ciuma roșie", "Noaptea ne-ați furat demnitatea".

Totodată protestatarii au cântat imnul României, iar după au ținut un moment de reculegere în memoria regelui Mihai.

Potrivit unui comunicat BNS, remis AGERPRES, Blocul Național Sindical protestează pentru a atrage atenția Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

"Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar și distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forța de muncă din România la o precarizare consolidată a relațiilor de muncă. Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt amenințate, șansele pentru relații de muncă corecte, bazate pe încredere și respect reciproc, continuă să se degradeze", potrivit comunicatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ