Talentul unui român, recunoscut de către Unesco

| 14 mai, 2014

Unesco dă rar această distincție, iar România se poate mândri deja cu câțiva români care au primit titlul de „tezaur uman viu”.

Cei care păstrează tradițiile vii sunt apreciați pentru dăruirea lor de a-i învăța și pe alții din ceea ce știu ei. Pera Bulz din Hunedoara este un taragotist care se declară îndrăgostit de folclor și de muzică.

„Am rămas şi eu surprins, dar m-am gândit: cred că o merit, că toată viaţa mea am dedicat-o muzicii şi folclorului. Am dus melodiile peste hotarele ţării şi am zis, mă, poate e binemeritată, a recunoscut bătrânul" pentru postul de televiziune România TV.

De altfel, Pera Bulz e cunoscut şi ca “taragotistul preşedinţilor”, pentru că a cântat atât pentru Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu cât şi pentru actualul preşedinte, Traian Băsescu.

„Eu stau de multe ori lângă pârâu şi ascult cum curge apa şi atunci îmi vine să cânt, să merg pe linia melodiei, să merg pe linia apei, că acolo se întâmplă multe chestii”, a mai spus maestrul în taragot.

Marea bucurie a taragotistului este că fiul său va duce mai departe melodiile şi tradiţiile din zonă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ