Tânără de 29 de ani: Voi MURI pe 1 noiembrie. Vezi clipul SFÂŞIETOR care zguduie planeta - VIDEO

| 11 oct, 2014

O tânără americancă, bolnavă de cancer în stadiu terminal, a anunţat printr-un clip postat online că îşi va pune capăt zilelor la 1 noiembrie pentru a muri cu demnitate şi fără suferinţă, conform unui material publicat de AFP.

La începutul acestui an, Brittany Maynard, 29 de ani, a aflat de la medici că mai are 6 luni de trăit din cauza unui cancer cerebral foarte agresiv. Medicii i-au mai spus că agonia sa va fi lungă şi dureroasă.

"Ceea ce îţi vine în minte atunci când afli că îţi mai rămâne atât de puţin timp de trăit este să le spui celor dragi tot ceea ce trebuie să le spui", susţine ea într-un clip postat pe YouTube, clip care a adunat peste 5,5 milioane de vizualizări.

Brittany Maynard, care tocmai se căsătorise, la începutul anului, când a început să acuze puternice dureri de cap, s-a mutat din California în Oregon, unul dintre cele cinci state americane care au legalizat "dreptul de a muri cu demnitate", alături de statele Montana, Vermont, Washington şi New Mexico.

În Oregon, Brittany va putea să-şi ia adio aşa cum doreşte. Un medic o va ajuta să moară în camera sa, înconjurată de familie şi de prieteni.

"Nu am lansat această campanie pentru că aveam nevoie de atenţie (...) am făcut-o pentru că îmi doresc o lume în care oricine să aibă dreptul de a muri cu demnitate, la fel ca mine", susţine ea pe site-ul său prin care promovează legalizarea eutanasiei pe întregul teritoriu al SUA:

"Pentru mine este o mare uşurare să ştiu că nu voi muri în modul dureros, agonizant care mi-a fost preconizat de medici", a mai susţinut ea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ