"Tancul" Iohannis a fost ciuruit în prealabil

| 09 iun, 2014

Problemele cu justiția și averea personală, prea puțin reflectate în presa centrală, sunt cunoscute și au fost folosite în trecut pentru a bloca ascensiunea politică a lui Klaus Iohannis, propus pentru postul de premier.

A început ”albirea” propagandistică a liderului de import, Klaus Iohannis, de prezența căruia unii leagă cu obstinație ultimele speranțe de redresare ale PNL. După cum se poate lesne constata, Iohannis târăște în urma lui nu numai rezultatul surprinzător de slab obținut la 25 mai în fieful propriu, la Sibiu, ci și o colecție întreagă de schelete din ce în ce mai greu de ascuns.

Două sentințe rămase definitive, în care se anulează dreptul de proprietate al fostului edil asupra a două imobile ce au fost retrocedate prin fals în acte, plus o avere pe cât de consistentă pe atât de greu de justificat din două salarii de bugetari, sunt explicația rezultatului local slab obținut la europarlamentare, de fostul primar al Sibiului.

Dacă mai adăugăm și procesele de incompatibilitate cu ANI și istoria ridicolă și compromițătoare prin care Forumul Democrat German condus de Iohannis a cerut unei instanțe să-i fie acceptată ”calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”.

Ori despre Deutsche Volksgruppe orice copil, care poate deschide un calculator, poate afla cu ușurință că a fost o organizație nazistă, desființată ca atare și cu proprietățile confiscate nu de comuniști ci prin decret regal. Nu vrem să intrăm în dezbateri istorice despre cum a fost înființat Grupul Etnic German în 1940 și cum, cu sprijinul și girul Germaniei naziste prin Wilhelm Fabricius, ministrul Germaniei în România, a fost băgat pe gâtul tutror etnicilor germani din România. Cert este că a fost considerată singura organizație reprezentativă a acestor etnici și s-a înstăpânit și asupra averilor deținute de comunitățile etnicilor germani.

Trebuiau retrocedate germanilor din România toate aceste proprietăți? Cu siguranță, dar nu cerând prostește în instanță moștenirea unei organizații naziste. Sentința scandaloasă, unică în lume, referitoare la Grupul Etnic German, este de fapt o condamnare morală care spune multe despre dorința de căpătuială cu orice preț a lui Klaus Iohannis.

În urma acelei sentințe primarul Iohannis câștiga dreptul de a ceda printr-o simplă semnătură proprietăți germane consistente către FDGR, condusă tot de Iohannis. Se ridică întrebarea legitimă, oare câte organizații ale etnicilor germani ar fi existat și înflorit la ora aceasta în România, dacă FDGR condus de Iohannis nu ar fi impus acest monopol și n-ar fi adunat în ograda proprie toată averea germanilor.

Aceasta este explicația rezultatului mediocru obținut de liberali la europarlamentare în zona Sibiului. Cum în zonă etnicii germani nu sunt așa o raritate ca în București, localnicii au judecat omul și nu fațada. Problema este că toate aceste probleme cu justiția și averea personală, prea puțin reflectate în presa centrală, sunt cunoscute și au fost folosite în trecut pentru a bloca ascensiunea politică a lui Klaus Iohannis, propus pentru postul de premier.

Mai mult ca sigur că Traian Băsescu nu va ezita să le folosească din nou ca argumente forte în negocierile care vor urma și prin care o va băga pe Elena Udrea pe gâtul dreptei unificate. Deci marea alianță PNL – PDL se îndreaptă spre iminentele negocieri cu tabăra Băsescu cu o ditamai breșă în apărare, comparabilă cu cea reprezentată până de curând de imprevizibilul Crin Antonescu, a cărui trădare a torpilat deopotrivă USL și PNL.

De asemenea, argumentația pro-Cotroceni a echipei Iohannis este profund compromisă, în condițiile în care românii – mai ales electoratul din Regat - erau și așa reticenți față de candidații de altă etnie. Acum propaganda dreptei liberale, ale cărei ”capacități” le-am văzut cu toții în cazul lui Crin Antonescu, va trebui să explice acestui electorat extrem de reticent cu factorul alogen, de ce ar trebui să voteze un candidat care s-a pretins în acte oficiale liderul unei formațiuni continuatoare a Grupului Etnic German, organizație nazistă dar și secesionistă, ce milita împotriva României prin crearea unui nou stat, denumit Donauland („Țara Dunării”), din care urmau să facă parte Transilvania și Banatul.

De aici nevoia urgentă de ”albire”, amintită mai sus. Biroul de presă al PNL încearcă să facă uitate toate aceste vulnerabilități extreme prin știri precum cea referitoare la decernarea la Dinkelsbühl, în Germania, a distincției "Steaua de onoare", acordată lui Iohannis de Federaţia saşilor de pretutindeni. Problema care persistă însă este una de nuanță: fostul primar al Sibiului nu și-a propus să ajungă președintele tuturor sașilor, de pretutindeni ci a tuturor românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 2014
Victor
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
http://dogaruvictor.blogspot.ro/2014/03/grupul-etnic-german-trecut-si-prezent.html
11 iun, 2014
Dani
Nazismul e nazism!
Cum amesteca unii postaci de-ai sasului borcanele pe la comentarii ca sa induca in eroare! Ce legatura are Carol I cu o organizatie hitlerista din al doilea razboi mondial? Fapta cu succesiunea dupa acea organizatie nazista este foarte grava si trebuie sa se autosesizeze Parchetul General!
10 iun, 2014
Ion
Si totusi...
Si totusi despre administrarea Sibiului , in cele citeva mandate de primar ale d-lui Johannis, lucru cel mai important ,al unui candidat, nu se gaseste nici un postac serios sa vorbeasca ?? Acesti antigermani ,in frunte cu autorul articolului, uita cel mai important lucru ,si anume ca multele mandate de primar ,i-au fost date -totusi - de romanii din Sibiu....Oare or fi fost toti niste orbi si prosti ?? Realitatea releva clar ca nu. Deci stimati postaci circotasi , in propozitia alegerii unui candidat, indiferent de nivel, este vorba , daca este sau nu este un bun administrator . Punct. In rest ,ne bazam pe comisia electorala care, ne va spune daca poate sau nu poate candida, si din ce cauza. Va rog nu-i mai jigniti pe sibieni , aratindu-le voi din Bucuresti , cit de fraieri au fost . Putin respect, nu strica !!
10 iun, 2014
DWelle
Matroshka Johanis
Un articol de NOTA 10 ce scoate la lumina -fara patima-cateva din secretele bine ferecate de media despre primarul sibiului. Pe de alta parte decorarea lui in germania -aduce o confirmare a banuielilor ca el e un cal troian a pop ularilor lui merkeli n politica romaneasca cu scopul ascuns de a=l desemna pe base premier dupa notembrie 2014 sau preluarea chiar de catre el a acestei functii -daca nu iese castigator la presedentie. Concluzia articolului mi se pare f.bine pusa-si de aia probabil autorul lui deranjeaza Johanis trebuie sa fie un presedinte sau premier pt romani NU DOAR pentru conationalii lui sasi cu tot ce inseamna prin extenso acest lucru (politica de dezvoltare, unitate nationala,etc). Tradarea PNL ului cu el vicepresedinte nu yrebuie luata ca o pierdere a mintii a lui Antonescu! Eu nu cred in coincidente...
09 iun, 2014
Adolf H
Johannis
ce ne explica autorul acestui aricol ,acest chiorete sclav al unor practici de dezinformare si a datului cu parerea.Chiar nu sintem toti copii de care spui ca stiu ca google stie .Deutsche Volksgruppe *germani popor grup* si poti sa le combini tu cum vrei gazetar de sudoku.In realitate se traduce grup etnic minoritar .Dar deh nu ai mai fost platit sa redai realitatea.Eu in locul lui Johan sau organizatia te.as da in judecata vere de o sa iti iasa gazetaria din cap si te apuci sa te prostituezi.
Ps. 600€ amenda ca la.m facut pe un hodorog nazist .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ