Tancurile americane au ajuns în Letonia

| 09 mar, 19:39

Statele Unite au trimis peste o sută de echipamente militare grele, în special tancuri și alte vehicule de luptă, celor trei state baltice, foste republici sovietice, pentru a-și consolida capacitatea de apărare și pentru a descuraja Rusia de a încerca, eventual, să le amenințe, a declarat luni pentru AFP, la Riga, generalul american John O'Connor.

Livrările, care se fac prin capitala-port a Letoniei, au ca scop "să arate președintelui (rus Vladimir) Putin și Rusiei hotărârea noastră de a ne putea uni forțele", a declarat generalul O'Connor, însărcinat cu transportul echipamentelor.

Tancurile Abrams, vehiculele de luptă Bradley și vehiculele Scout Humvees vor rămâne în Estonia, Letonia și Lituania "atât timp cât va fi necesar pentru a descuraja o agresiune a Rusiei", a subliniat el.

Citeşte şi: Marea Neagră, supravegheată de Rusia în timpul manevrelor NATO

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ