Tandemul Iohannis/Băsescu iubeşte traseismul dar îi urăşte pe traseişti

| 29 aug, 2014

Traseism politic. Klaus Werner Iohannis a declarat că după ce câştigă alegerile va împinge o moţiune de cenzură prin care va schimba Guvernul. Elena Udrea a spus de asemenea că l-ar schimba pe Ponta în decurs de o lună de la investirea în funcţia de preşedinte.

Traseism politic. Atât Iohannis cât şi Băsescu şi Udrea devin promotorii traseismului pentru că, moţiunea de cenzură nu poate trece de Parlament dacă parlamentarii care asigură majoritatea nu-şi schimbă partidul.

Cu alte cuvinte, este rău dacă traseiştii pleacă de la PDL, PNL, PMP spre alte partide, dar este foarte bine dacă traseul este invers. Caragiale ar fi foarte mândru să-i vadă pe reprezentanţii Dreptei din România anului 2014 în acţiune. Schimbarea majorităţii pe care o promite şi Udrea şi Iohannis se face cu precizie prin traseism politic. Dubla măsură aplicată de tandemul Iohannis Băsescu este ridicolă.

Citeşte şi: Provocare către PNL și Klaus Iohannis – o găleată de cenușă în cap, pentru trădarea alegătorilor

Mai mult decât atât. PDL şi PNL au profitat întotdeauna de pe urma traseismului. Grupul parlamentarilor PDL avea la sfârşitul anului 2008 cu un parlamentar mai mult decât grupul parlamentarilor PSD. La un an de la alegerile generale din 2008 diferenţa a crescut exponenţial. Dezertările din taberele PSD şi PDL către grupul parlamentarilor controlaţi de Băsescu au menţinut în funcţie două Guverne Boc şi un Guvern Ungureanu şi au forţat intrarea în vigoare a măsurilor de austeritate. Fără traseism toate acestea nu ar fi fost posibile. Exemple există evident şi în administraţia publică locală. Cristian Piedone de la PC a fost pe rând, la UNPR, la PDL şi ulterior candidat USL la alegerile locale din 2012. Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei a fost şi el în PSD, PDL şi în final în PPDD.

Exemplele sunt cât se poate de multe şi în toate direcţiile posibile. Harta politică a României nu a fost niciodată una stabilă. Logic este ca aleşii să poată să aleagă. Nu este cinstit când o listă pe care scria USL să se împartă în 2. Cei care rămân fideli promisiunilor şi cei care fac exact opusul celor promise. Până la urmă şi aceasta este tot o formă de traseism.

Legea aleşilor locali. Prin faimosul OUG pe care Guvernul Ponta îl susţine cel puţin lucrurile stau mult mai corect. Nu îi obligă nimeni pe aleşii locali să plece dintr-un partid în altul. Este vorba despre o alegere, de o opţiune, nu de un ordin.

O analiză a IPP din 2006 prezintă cei mai mari beneficiari ai migraţiei primarilor din partid în partid. Câştigătorii sunt PD şi PNL, care împreună s-au umflat cu 292 de primari în 2 ani. PSD a fost atunci marele perdant. A pierdut 163 de primari către PD şi PNL dintr-un total de 421 de edili.

Citeşte şi: Porcăria petiției falsificate de PMP, un partid nou, învechit în rele

În 2005 şi 2006 nimeni nu a protestat împotriva hemoragiei de primari din partide, în 2008-2009 nimeni nu a protestat faţă de migraţiile susţinute de parlamentari către PDL. Astăzi  opoziţia protestează faţă de Guvern pentru că, urăsc traseiştii.

Apropos de traseism, ambele partide PD şi PNL sunt recunoscute în întreaga Europă ca două formaţiuni politice lipsite de consecvenţă politică. PD şi PNL sunt două partide traseiste care au migrat in corpore către PPE, din Internaţionala Socialistă, respectiv din grupul ALDE.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ