Cazul Condrea, anchete de proporții. Azi se calculează prejudiciul și se fac percheziții informatice

| 24 mai, 08:25

Cea mai nouă investigație deschisă de Parchetul General este cea a morții lui Dan Condrea. Astăzi se vor face percheziții informatice și audieri sau reaudieri ale unor persoane care pot oferi informații prețioase cu privire la modul în care și-a pierdut viața Condrea și, totodată, se va calcula prejudiciul în cazul Hexi Pharma.

UPDATE 12.04 Locuinţa lui Dan Condrea a fost percheziţionată, marţi dimineaţă, acţiunea poliţiştilor şi procurorilor fiind dispusă în amble dosare penale, atât cauza Hexi Pharma cât şi accidentul în care patronul companiei farmaceutice şi-a pierdut viaţa.

Procurorii au ridicat mai multe probe ADN, respectiv periuţa de dinţi a lui Dan Condrea, pentru a putea expertiza urmele de salivă, şi un piepten, pentru firele de păr, ambele urmând să fie fie supuse expertizei ADN

Pentru ancheta Hexi Pharma, procurorii au ridicat telefoane mobile şi sisteme electronice. Pe de altă parte, medicii legişti continuă necropsia în cazul lui Dan Condrea, pentru a putea prezenta anchetatorilor primele date, înainte de analizele ADN, anatomo-patologice şi toxicologice, care vor aduce mai multe informaţii privind moartea patronului Hexi Pharma, arată news.ro.


Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că anchetatorii au ridicat noi probe în ancheta privind accidentul rutier în care a murit patronul Hexi Pharma. Procurorii au cerut ca din locuinţa lui Dan Condrea să fie prelevate şi probe ADN. De asemenea, din locuinţa lui Condrea au fost ridicate telefoane mobile, laptopuri şi alte dispozitive de stocare a datelor. La Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii vor audia în zilele următoare mai multe persoane, printre care angajaţi şi conducerea firmei Hexi Pharma.

 

 

UPDATE 11.06 Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac marţi dimineaţă percheziţii la locuinţa patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, decedat în urma unui accident rutier, au declarat suse judiciare pentru Mediafax.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fac percheziţii informatice, marţi dimineaţă, la locuinţa lui Dan Condrea, însă vizează şi alte documente care ar putea constitui probe în ancheta privind dezinfectanţii diluaţi.

Potrivit procurorului General al României Augustin Lazăr, procurorii care fac ancheta în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi vor stabili, marţi, care este prejudiciul în cauză, precizând că suma se poate schimba pe parcursul zilelor următoare.

În ceea ce priveşte dosarul de ucidere din culpă, privind accidentul în urma căruia Dan Condrea ar fi decedat, procurorul General al României a precizat că se vor administra în continuare probe. "În asemenea cazuri se efectuează expertize criminalistice, genetice, se realizează percheziţii informatice în mediile de stocare ridicate de la faţa locului. Vor fi audiate şi reaudiate toate persoanele de câte ori este necesar pentru a se clarifica toate aspectele", a precizat Augustin Lazăr.

Medicii legişti au făcut luni autopsia iar partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov pentru MEDIAFAX. Potrivit sursei citate, au fost aduse la serviciul de medicină legală şi probe din locuinţa lui Dan Condrea pentru a fi făcute testele ADN.

Potrivit unor surse judiciare, Dan Condrea conducea cu o viteză ridicată înainte de a se produce accidentul, urmând ca în urma unei expertize să se stabilească exact ce viteză a avut. De asemenea, s-au solicitat imagini de pe camerele de supraveghere din zonă, înregistrarea apelului la 112, unul dintre cei doi martori oculari fiind cel care a anunţat accidentul. Anchetatorii vor verifica daca omul de afaceri a lăsat un testament, au precizat aceleaşi surse.

 

 

-----

Recent au fost ridicate mai multe spații de stocare din mașina lui Condrea și câteva calculatoare.

Astăzi așteptăm, de asemenea, estimarea prejudiciului în cazul Hexi Pharma. Ancheta se va extinde și către alte persoane care ar putea fi responsabile că au fost vânduți către spitale dezinfectanți diluați.

”Astăzi s-ar putea calcula un prejudiciu, însă activitatea de ridicare de documente continuă și acest prejudiciu ar putea fi actualizat”,a  declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Trupul lui Dan Condrea a rămas la IML, după ce luni a fost făcută o primă parte a necropsiei. Conform unor surse medicale, legiştii au observat că trupul neînsufleţit prezenta foarte multe leziuni şi fracturi la cap, coloană vertebrală, torace, abdomen, dar şi rupturi de organe.

Totodată, au ieșit la iveală şi noi amănunte incredibile după moartea lui Dan Condrea. Patronul Hexi Pharma ar fi mers în 6 mai la notar şi şi-a actualizat testamentul pe care şi-l făcuse prima dată în anul 2013. Acesta ar fi lăsat o mare parte a averii fetiţei sale de 10 ani, din prima căsătoriei, şi băieţelului său din a doua căsătorie. De asemenea, o parte din avere a fost lăsată şi iubitei sale, Iuliana Ochinciuc, cea cu care are un copil.

Dan Condrea, patronul companiei care vindea dezinfectanți diluați spitalelor, a murit, duminică, într-un accident de mașină. Autoritățile nu exclud varianta sinuciderii, deoarece nu există urme de frânare și drumul este drept în zonă. Accidentul s-a produs în satul Tamaș, între Buftea și Corbeanca, în apropierea fabricii Hexi Pharma.

Primul apel la 112 a ajuns la 18:47 de minute. Doi martori, un biciclist și un șofer, au văzut tot ce s-a întâmplat. Șoferul a fost chiar depășit de Condrea și a povestit reporterilor că patronul Hexi Pharma mergea cu viteză. Ambii au dat declaraţii la Poliţie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ