Tăriceanu a reușit să-i tulbure somnul lui Crin

| 20 mai, 2014

Cu doar câteva zile înainte de finalul cursei electorale pentru Parlamentul European, Tăriceanu reușește să-l pună pe jar pe Antonescu și să-și pregătească terenul pentru preluarea PNL după 25 mai.

Așa cum arată datele ultimului sondaj, liberalii au rămas la pragul de 15% la nivelul intenției de vot, asta după ce au scăzut puternic în momentul ruperii USL, ceea ce va conduce la demisia lui Crin din fruntea partidului. Mizând pe acest lucru, Tăriceanu a început deja să-și aranjeze apele cu șefii de filiale și chiar cu liderii liberali din teritoriu.

Se zvonește chiar că fostul premier ar avea susținerea a cinci organizații județene - Dolj, Ialomița, Gorj, Prahova și Mehedinți – și discuții avansate cu câțiva dintre președinți liberali de Consilii Județene.

Atitudinea pozitivă față de Tăriceanu din cadrul Partidului Național Liberal este una de înțeles în condițiile în care sub conducerea lui Antonescu liberalii s-au trezit în opoziție, fără nicio șansă la un scor de peste 15% la alegerile europene și brusc foarte apropiați de Traian Băsescu. Cel puțin la acest nivel, față de Antonescu, care a adoptat retorica președintelui și modul său de a face politică, Tăriceanu este de departe un om politic rațional care alege continuarea celui mai mare proiect politic al României postdecembriste și dorește să-i aducă pe liberali înapoi la guvernare.

În context, interesant de observat este faptul că nu există o voce unică la nivelul conducerii PNL în privința modului în care liberalii se raportează la fostul premier.

Pe de o parte, Antonescu, cu frica în sân, tună și fulgeră de fiecare dată când este adus în discuție numele celui care a îndrăznit să i se pună de-a curmezișul și afirmă că Tăriceanu nu mai are ce căuta în PNL, iar pe partea cealaltă, Klaus Iohannis pare să nu fie atât de categoric precum președintele liberal. Cu un discurs mai echilibrat și mai moderat, Iohannis lasă de înțeles că se așteaptă ca Tăriceanu să revină în sânul liberalilor, iar dacă acest lucru se va concretiza va fi primit în partid, dar fără șansa de a ocupa o funcție de conducere, cel puțin la început.

Cert este că planurile lui Călin Popescu Tăriceanu sunt de natură să-i provoace lui Antonescu insomnie și să reprezinte acel impuls pe care îl așteaptă liberalii pentru a scăpa de sub dominația despotică a lui Crin. Până una alta vorbim de doi oameni politici între care nu există grad de comparație – C.P. Tăriceanu, președinte al Senatului, fost prim-ministru, liberal convins, devotat, apreciat și respectat în cadrul PNL și Antonescu, lider căzut în dizgrație, om politic incoerent, isteric și paronoic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ