Tăriceanu: ALDE își păstrează aceiași patru miniștri în Guvernul Tudose; joi - votul de încredere al Parlamentului

| 28 iun, 09:46

ALDE își păstrează cei patru miniștri și în Guvernul Tudose: Grațiela Gavrilescu - viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu - ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu - ministrul Energiei și Viorel Ilie - ministrul pentru Relația cu Parlamentul, a anunțat marți președintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, după ședința Biroului Politic al ALDE.

"Decizia pe care am luat-o este de a păstra aceeași participare, numeric vorbind, vom avea patru miniștri în viitorul guvern, care vor ocupa exact aceleași portofolii pe care le-au ocupat și acum. Aceasta este propunerea pe care noi am aprobat-o și pe care o vom face prim-ministrului. Cu alte cuvinte: Grațiela Gavrilescu — viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu — ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu — ministrul Energiei și Viorel Ilie — ministrul pentru Relația cu Parlamentul", a precizat Tăriceanu, la Parlament.

Potrivit acestuia, viitoarea echipă guvernamentală se va prezenta joi în Parlament pentru învestitură.

"Am avut o scurtă reuniune cu Biroul Politic Central al ALDE pentru a formaliza, conform obligațiilor statutare, propunerile de miniștri în viitorul guvern. Mihai Tudose a fost desemnat prim-ministru și urmează să își formeze echipa guvernamentală și se va prezenta în Parlament joi după-amiază cu programul de guvernare și cu membrii echipei guvernamentale pentru a primi votul de încredere al Parlamentului. Era normal, ca în această perspectivă, ca membri ai coaliției de guvernare, să luăm deciziile cu privire la participarea noastră în viitorul guvern", a explicat Tăriceanu.

Tag-uri: alde, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ