Tăriceanu: Am strâns semnăturile grupului PC-PLR pentru suspendarea preşedintelui

| 09 sep, 2014

Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat marţi că toţi colegii săi din grupul parlamentar liberal-conservator au semnat cererea de suspendare din funcţie a şefului statului, adăugând că se aşteaptă ca, într-o săptămână, să fie strânse şi celelalte semnături necesare.

"Ieri au semnat toţi colegii mei din grupul liberal-conservator şi abia am depus cererea. Mă aştept într-o săptămână să strâng cele 191 de semnături necesare pentru trimiterea cererii de suspendare la CCR, care urmează să dea un aviz', a spus Tăriceanu, la Senat.

El a precizat, referitor la criticile pe care i le-a adus preşedintele Traian Băsescu cu privire la demararea procedurilor de suspendare, că în cererea pe care a prezentat-o se vorbea despre data de 23 septembrie ca punct de referinţă, fiind luată însă în calcul posibilitatea unor amânări.

Citeşte şi: Tăriceanu: Preşedintele a încercat să saboteze desemnarea Corinei Creţu pentru Politici Regionale

'Băsescu nu ştie să se comporte decât ca un mitocan. Vorbeşte mitocăneşte, jigneşte adversarii. Nu este ceva nou. (...) În comunicatul în care vorbeam despre procedurile de suspendare a preşedintelui o să observaţi că am propus ca Parlamentul să ia decizia suspendării în preajma zilei de 23 septembrie. În preajma zilei, adică o anumită marjă în acea zonă, pentru că am anticipat că pot să existe anumite întârzieri fie de la CCR sau din alte considerente', a explicat Tăriceanu.

El a adăugat că ştie prevederile legale privind procesul de suspendare şi i-a recomandat preşedintelui Traian Băsescu să se informeze mai bine.

'Ştiu foarte bine că preşedintele nu poate să fie suspendat mai mult de 30 de zile, deci, din momentul în care Parlamentul ia decizia, referendumul trebuie organizat în maximum 30 de zile. Deci domnul Băsescu ori citeşte el mai bine, ori îi pune pe cei de la Preşedinţie să îl informeze corect', a punctat Tăriceanu.

Traian Băsescu a susţinut luni că preşedintele Senatului trebuie să citească bine Constituţia în ceea ce priveşte procedura suspendării şefului statului, pentru a nu se mai face 'de râs când planifică programul dat de Dan Voiculescu'.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ