Tăriceanu: Amendamentul privind reducerea TVA la 19% a venit din partea PNL

| 19 aug, 20:38

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că nu este "oportună" o modificare a noului Cod Fiscal cu reducerea TVA la 20%. În acest sens, şeful Senatului a declarat miercuri la România TV că este prevăzută luni o reuniune a coaliţiei pentru discutarea acestei modificări.

Preşedintele Senatului a rămas ferm în ceea ce privește scăderea TVA la 19%, precizând că această propunere a venit din partea Partidului Național Liberal.

"Să vedem dacă există o opinie în cadrul coaliţiei referitoare la necesitatea unor schimbări ale prevederilor Cod Fiscal, ceea ce eu, până în momentul de faţă nu am auzit.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis şi Victor Ponta s-au înţeles la Cotroceni pentru TVA de 20%


Că există o anumită disponibilitate a premierului faţă de solicitarea nu ştiu cui... Pentru că preşedintele în scrisoarea pe care a trimis-o Parlamentului nu a vorbit despre reducerea cotei TVA la 20% în loc de 19%. Mai mult decât atât, în Parlament îmi aduc aminte că amendamentul privitor la reducerea cotei TVA la 19% a venit din partea PNL", a precizat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Tăriceanu a precizat că ALDE va vota pentru TVA de 19%.

"Eu mi-am exprimat punctul de vedere din partea ALDE privitor la necesitatea de a avea o anumită consecvenţă şi a menţine Codul Fiscal aşa cum a fost el adoptat de Parlament", a menţionat Tăriceanu.

Fostul premier a îndemnat partidele politică să iasă din această discuție politică și să se îndrepte spre un "teren tehnic".

Întrebat despre majorarea salariilor medicilor, Tăriceanu a declarat:  "Ar fi bine să facă parte dintr-un pachet, astfel încât majorările să fie aplicate tuturor salariaților din sectorul bugetar și trebuie să ne îndreptăm atenția și spre mediul privat", a adăugat şeful Senatului la România TV.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ