Tăriceanu: Băsescu a promovat un model prezidenţial MALEFIC pentru România

| 03 iul, 2014

Partidul lui Tăriceanu. Preşedintele Traian Băsescu a promovat un model 'malefic pentru România', acela de 'preşedinte-stat', fiind interesat de avantajele funcţiei, şi nu de rezolvarea problemelor societăţii, a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, joi, cu prilejul lansării Partidului Liberal Reformator.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU CANDIDAT. Acesta a reiterat că îşi va depune candidatura la alegerile prezidenţiale din noiembrie, fiind convins că România are nevoie de un nou model de preşedinte, un 'preşedinte al cetăţenilor'.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, pregătit să dea LOVITURA

PARTIDUL LUI TĂRICEANU. Tăriceanu a mai spus că definirea scurtă a tipului de mandat promovat de actualul preşedinte al României este 'Statul sunt eu'.

'După zece ani de mandat prezidenţial, am asistat la un model prezidenţial care este malefic pentru ţară. Preşedintele simultan cu şeful de partid, şeful de partid care a fost interesat nu numai de conflicte, dar şi de asigurarea celor din jurul lui, asigurarea beneficiilor materiale pentru membrii familiei, pentru colaboratorii apropiaţi. (...) Preşedintele nu numai că a fost preşedinte jucător, dar a jucat cu gândul la toate avantajele pe care i le conferă funcţia. A jucat într-un stil primitiv, de acaparare a puterii. (...) Traian Băsescu a acaparat treptat toate instituţiile fundamentale ale statului. Modelul promovat a fost, mai degrabă, de preşedinte-stat', a apreciat Tăriceanu.

Citește și: Câţi parlamentari intră în partidul lui TĂRICEANU? Preşedintele Senatului: Nu stau să fac contabilitate

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU CANDIDAT. În opinia sa, România are nevoie de un alt fel de preşedinte, unul care să înţeleagă realitatea economică şi socială şi care să găsească mijloacele pentru a realiza armonia şi consensul social de care ţara are nevoie.

Citește si: Partidul Liberal Reformator şi candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu răstoarnă calculele dreptei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 2014
andrei
tandem
da... nu stiu cum sa ma exprim non-argou; o sa incerc: basel a fost la conducere vreo 10 ani, si inainte a fost primar al tarii si pe viitor va fi prim ministru. deci normal ca aceste manevre politice de geniu pot crea confuzie unora: dar nu mie;
dar candidatul a spus ceva interesant. nu stiu exact ce, nu ma intereseaza, dar nu asta vrem ca inlocuitor? cineva pe care sa te bazezi cand gluma se transforma in concepte si e mai mult decat amintiri si tre sa vezi sensul celor spuse? ba da. e nevoie de un profesionist, nu un psd-ist sau etc. ce a facut d-l tariceanu? a avut curajul sa se asocieze presedintelui curent, fara vreo orientare, dar suficient de ferm pentru a se observa contrastul: e bun, suficient, de ce tara asta/Romania asteapta un superman canditat, cand democratia e plictisitoare si ar trebui sa se preocupe de facut bani?
ceilalti candidati sunt ca niste fragmente de voma in rest, ce-ar fi sa se gandeasca la pozitii care le au in prezent: doar niste oameni fara fete. stiiti ce-a mai facut/reprezentat basescu? peste o luna va sustine, poate indirect, candidatura lui tariceanu, ca nu mai are altceva ramas de facut si se repeta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ