Tăriceanu: Candidatura lui Meleşcanu mă afectează, trebuie să fac un efort suplimentar

| 27 sep, 2014

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbără, că intrarea lui Teodor Meleşcanu în cursa pentru alegerile prezidenţiale îl "afectează" şi pe el, dar şi pe ceilalţi candidaţi, şi că va trebui să facă ”un efort suplimentar pentru a compensa într-un fel sau altul eventualele pierderi".

Întrebat, sâmbătă, la Sinaia, în ce măsură îi afectează şansele intrarea în competiţia prezidenţială a lui Teodor Meleşcanu, Călin Popescu Tăriceanu a spus că decizia fostului şef al SIE de a candida îl afectează şi că va trebuie să depună "un efort suplimentar pentru a compensa eventualele pierderi".

"Niciodată nu-mi subapreciez adversarii într-o competiţie politică. Sigur că intrarea domnului Meleşcanu în competiţie fără îndoială mă afectează şi pe mine, ca şi pe ceilalţi (candidaţi - n.r.), pentru că voturile pe care le va lua, le va lua din această zonă de electorat căreia mă adresez şi eu. Dar asta este competiţia, e liberă, aşa că nu pot decât să fac un efort suplimentar pentru a compensa într-un fel sau altul potenţialele pierderi. În rest, asta este, megem mai departe spre alegeri", a spus Tăriceanu.

El a precizat că nu poate spune cât de mari sunt pierderile pe care le-ar putea înregistra în urma intrării în competiţie a lui Meleşcanu, întrucât decizia acestuia de a candida a fost făcută publică recent. "O să vedem care sunt cifrele pe care le vor indica sondajele", a mai spus Tăriceanu.

Întrebat, de asemenea, dacă decizia lui Teodor Meleşcanu de a candida l-a luat prin surprindere, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns negativ. "Nu aş spune că m-a surprins, pentru că şi în spaţiul public cred că de peste două luni de zile erau speculaţii cu privire la o potenţială intrare a domniei sale în cursa pentru prezidenţiale", a adăugat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu se află, sâmbătă, la Sinaia, unde se desfăşoară cea de-a XX-a ediţie a Festivalului "Sinaia Forever", la care participă câteva mii de turişti. Tăriceanu a ajuns la Sinaia împreună cu soţia sa, fiind aşteptat de către membrii PLR Prahova, iar apoi s-a plimbat prin staţiune, a vorbit cu oamenii şi a vizitat standurile expozanţilor la festival.

Teodor Meleşcanu şi-a depus, marţi, la BEC, candidatura ca independent pentru alegerile prezidenţiale, fiind susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale şi o serie de organizaţii ale societăţii civile. Meleşcanu a demisionat luni din funcţia de director al SIE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ