Tăriceanu: Demisia premierului Ponta, un gest de normalitate politică

| 04 noi, 17:22

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că demisia premierului Victor Ponta trebuie văzută ca "un gest de normalitate politică".

"Nu putem să nu acceptăm că trebuie să existe asumarea unor responsabilități. Și gestul primului-ministru cred că este foarte elocvent. În orice țară democratică cred că la fel s-ar fi întâmplat. Primul-ministru este cel care își asumă o responsabilitate, poartă o responsabilitate a tuturor structurilor Executivului și a luat decizia care a trebuit. E un gest care trebuie văzut ca un gest de normalitate politică și de înțelegere a sensului democratic în care trebuie exercitată puterea. (...) Asumarea răspunderii prin gestul primului-ministru este un act puternic care dă dovadă că actuala coaliție a înțeles într-un fel care este modul de raportare față de astfel de evenimente", a afirmat, miercuri, la Senat, Tăriceanu.

El susține că, teoretic, este posibilă fie varianta unui prim-ministru PSD, fie a unui premier din partea coaliției.

"Nu am discutat acest lucru. Le vom putea evalua de îndată ce ne vom contura fiecare dintre noi pozițiile, însă sigur că, teoretic, se poate fiecare dintre variante — fie premier PSD, fie din partea coaliției", a adăugat Tăriceanu.

Citeşte şi: PONTA, în ultima şedinţă de Guvern: Îmi doresc ca viitorul Guvern să fie mai bun ca acesta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ