Tăriceanu, după trimiterea în judecată a lui Victor Ponta: Probabil vom intra într-o criză politică

| 20 sep, 11:39

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, sâmbătă seară, că trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta va determina, probabil, o criză politică.

"În primul rând o astfel de acuzație, sigur care nu este practic nouă, este o acuzație foarte gravă. Aceste acuzații trebuie bine cântărite când e vorba de premierul țării. Acest lucru poate crea o criză politică majoră.

S-a mai întâmplat ca acuzații insuficiente să fie infirmate în instanță. Aici trebuie să fie extrem de mult profesionalism atunci când vorbim de acuzații împotriva premierului, nu pentru că e mai sus de lege, dar se poate crea o criză politică.

Citeşte şi:  S-a stabilit: Când are loc primul termen în dosarul lui Victor Ponta

Probabil vom intra într-o criză politică, fără doar și poate ese nevoie ca actuala coaliție de guvernare să se reunească și să vorbească despre această problemă", a spus şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la B1 TV.

Șeful Senatului a precizat că președintele Iohannis are dreptul "să suspende un membru al Guvernului, dar nu pe primul ministru", explicând că premierul are o altă calitate, în distingere de membrii guvernului.

"Dacă președintele își propune să profite de acest lucru s-ar putea să forțeze demisia premierului, nu neapărat prin suspendare, dar este un demers periculos. Sau președintele așteaptă reacția premierului. Nu am avut precedente de acest fel în România, nu este o situație ușoară", a spus Tăriceanu.

Citeşte şi:  Dragnea: Personal, eu îl susțin în continuare pe Victor Ponta

Tăriceanu a mai spus că, în cazul în care premierul va alege să demisioneze sau va fi suspendat, președintele Iohannis ar trebui "să respecte rezultatul alegerilor din 2012, care este bazat pe USL, pe coaliția care este acum la guvernare: PSD, ALDE și UNPR".

Premierul Victor Ponta a fost trimis joi în judecată, în stare de libertate, fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea banilor și complicitate la evaziune fiscală în dosarul Turceni-Rovinari. În același dosar, senatorul Dan Șov a fost trimis în judecată, în control judiciar.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 sep, 15:04
Monica
*
Afacere online acasa! Ce faci cand ti se termina banii si nu gasesti nicaieri niciun job mai bun? Aceasta problema o poti rezolva chiar acum! Iti oferim o afacere la cheie, cu castiguri chiar si din prima luna. Lucrezi elegant, fara sefi, fara sa fii obligat sa construiesti retele de oameni, pentru a putea castiga bani. Iti trimitem tot pachetul de informatii, dupa ce ne contactezi la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ