Tăriceanu: Există un asalt nedisimulat asupra drepturilor și libertăților cetățenești

| 20 apr, 22:41

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că propunerea DNA privind emiterea unor mandate de reținere pentru 72 de ore face parte dintr-un efort "mai larg" de transformare a României într-un "stat al instituțiilor de forță.

"Eu am militat de ceva vreme, din momentul în care sesizez că există un asalt nedisimulat la adresa drepturilor și libertăților cetățenești, la mai multă reținere și la mai mult respect pentru aceste drepturi și libertăți (...) Eu, personal, ca liberal, niciodată nu voi adeptul unei astfel de măsuri pentru că ele circumscriu unui demers mai larg prin care se încearcă tranformarea României dintr-un stat de drept unde funcționează domnia legii, într-un stat al instituțiilor de forță care nu este specific unei țări cu gândire și cu filosofie democratică așa cum îmi doresc să fie țara mea", a declarat Călin Popesc Tăriceanu, luni seară, într-o intervenție telefonică la B1 Tv.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Comisiei parlamentare de revizuire a Constituției propunerile Direcției de modificare a legii fundamentale, între care se numără și modificarea perioadei de reținere de la 24 de ore la 72 de ore, invocand in acest sens practica majoritatii statelor europene, unde perioada de retinere este de 48 sau de 72 de ore.

"În România, sistemul democratic nu este destul de consolidat încât să ne putem permite aprobarea unor astfel de măsuri", a mai spus Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a făcut, luni seară, o declarație de presă, după consultările pe care le-a avut în cursul zilei cu partidele politice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 16:00
Statul securisto-politienesc
oprimarea cetateanului
Este lupta pentru putere, nimic altceva. Presiunea permanenta si perfid dirijata prin manuirea statutului justitiei urmareste subordonarea puterilor in stat. De fapt, o CONSPIRATIE. Daca s-a ajuns ca parlamentarii sa dea cu subsemnatul pentru o ridicare de imunitate, asta spune multe. Nu stiu cine are TUPEUL sa atace imunitatea parlamentului atata vreme cat nu exista o LEGE A RASPUNDERII MAGISTRATILOR. Si sa nu uitam ca procurorul, prin definitie este AVOCATUL STATULUI, deci pana la urma, un avocat. Ori avocatii nu sunt MAGISTRATI. Aceasta anomalie a procurorilor-magistrati, trebuie lamurita, altfel e un fel de alba-neagra, asa cum face DNA si CSM astazi. Circul asta care paralizeaza Romania, trebuie sa inceteze.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ