Tăriceanu și alți senatori PLR îi cer lui Klaus Iohannis să le demită pe Laura Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu

| 26 mai, 18:03

Un grup de parlamentari i-a adresat marți președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care cer demisia președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și a șefei DNA, Laura Corduța Kovesi, informează B1 TV. Scrisoarea este semnată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și de senatorii PLR Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghişe şi Nicolae Nasta.

Cererea parlamentarilor vine în contextul în care o femeie care a fost acuzată de șantaj la adresa șefei ÎCCJ a stat șase luni în arest preventiv, după care a fost achitată.

Semnatarii scrisorii îi cer șefului statului să se alăture demersurilor Parlamentului de modificare a Codului de Procedură Penală.

Citeşte AICI textul integral al scrisorii

”Vă rugăm, domnule Președinte să vă alăturați neîntârziat și fără rezerve Parlamentului României în demersul acestuia de a modifica Codul de Procedură Penală în sensul eliminării arestului preventiv pentru infracțiunile comise fără vioență și a înlocuirii ”suspiciunii rezonabile” prin ”indicii temeinice” ca precondiții pentru punerea în mișcare a acțiunii penale”, se arată în scrisoare.

În acest contesxt, parlamentarii îi cer lui Klaus Iohannis să le înlăture din funcțiile ocupate pe Livia Stanciu și pe Laura Codruța Kovesi și să ceară Consiliului Superior al Magistraturii declanșarea unei anchete disciplinare pe numele celor două.

Citeşte şi: Reacția șefei ÎCCJ, Livia Stanciu după ACHITAREA Marianei Rarinca, femeia care a fost acuzată că a şantajat-o

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mai, 22:16
Azur
Bravo Tariceanu.Restul sunt terminati de frica!
27 mai, 09:54
bordo
Bravo Restul.Tariceanu e terminat de frica!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ