Tăriceanu, lansare la Casa Poporului: La Cotroceni nu se învață din greșeli, e nevoie de competență

| 26 sep, 2014

Calin Popescu-Tariceanu si-a lansat candidatura vineri, in cadrul unui eveniment desfasurat la Palatul Parlamentului. El si-a exprimat ideile, planurile si reformele pe care doreste sa le adopte in cazul in care va fi ales presedintele Romaniei.

Organizarea evenimentului de lansare la Palatul Parlamentului nu a fost intamplatoare, Tariceanu mentionand ca a ales "cea mai importanta cladire din Romania, pentru ca reprezinta sobrietatea si nu balciul", corespunzand cu "respectul pe care oamenii trebuie sa-l aiba pentru institutia presedintelui".

"Doriti ca si mine ca politicienii sa renunte la opulenta, sa fie decenti, sa convinga electoratul prin idei, valoare, fara sa faca balci prin piete sau alte locuri publice", a declarat Tariceanu adresandu-se celor prezenti.

De asemenea, el a explicat ca perioada in care a ocupat functia de premier a Romaniei l-a ajutat sa inteleaga ce trebuie sa faca un presedinte bun. Din punctul sau de vedere, un presedinte potrivit ar trebui sa ofere siguranta, nu doar sperante si, mai ales, sa aiba experienta pentru a-si asuma aceasta functie conducere.

"La Cotroceni nu se invata din greseli si nu se invata prin capatarea experientei, nu avem timp de scoala la Cotroceni, ci avem nevoie de competenta. Presedintele trebuie sa fie un om admirat si respectat deopotriva de romani, dar si de straini, nu un om cu care romanilor sa le fie rusine sa se prezinte in lume, asa cum s-a intamplat in ultimii ani. E greu sa fii respectat in lume, daca politicienii care te reprezinta nu sunt respectati", a mai spus candidatul la presedintie.

Calin Popescu-Tariceanu a vorbit si despre proiectul sau, potrivit caruia, Romania trebuie sa devina cea de a saptea putere a lumii. "Este un proiect care va lua timp si care va transforma Romania intr-o tara puternica. Daca n-ai ambitii mari in viata, nu o sa reusesti. Marile proiecte sunt proiecte de generatii, trebuie sa depaseasca ciclul electoral", a explicat el.

Presedintele Partidului Liberal Reformator a mai adaugat si ca va vorbi adesea despre prosperitate, respect si munca, declarand ca "nu vorbim de bunastare, daca nu vorbim despre munca. Nu putem fi o tara bogata, daca avem oameni saraci".

Calin Popescu-Tariceanu a ocupat functia de prim ministru al Romaniei in perioada 2004-2008, iar intre anii 2005-2009, a fost presedintele Partidului National Liberal.

Pe 3 iulie 2014, el a pus bazele Partidului Liberal Reformator la conducerea caruia se afla si in prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 sep, 2014
katy
Ce vorbesti,doresti sa renunti la opulenta?!? Atunci vinde-ti palatul de la Snagov, avioanele, masinile si muta-te intr-un apartament de bloc in...Ferentari, ia' sa vedem, TE INDURI??? IPOCRIZIE MAXIMA !!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ