Tăriceanu: O mână de lideri a trădat PNL pentru interese meschine; acest partid a murit

| 01 aug, 2014

Tăriceanu PNL. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri că ''o mână de lideri a trădat PNL'' pentru interese personale, motiv pentru care acest partid a murit, şi l-a criticat pe preşedintele liberalilor, Klaus Iohannis, pentru afirmaţia că membrii Partidului Liberal Reformator ar fi fraţi cu cei de la Partidul Social Democrat.

Tăriceanu PNL. 'Din păcate, anul 2014 este anul marii trădări în PNL care este făcută tocmai de cei care ar fi trebuit să ducă mai departe tradiţia şi istoria PNL, adică o mână de lideri, care pentru interese meschine, personale au trădat PNL. Practic, anul acesta PNL, aşa cum îl ştim după 1990, care a activat până la venirea comunismului în România şi care reprezintă tradiţia şi istoria acestei ţări, a murit. Este regretabil, dar aceasta este, din păcate, realitatea politică a zilelor noastre', a spus Tăriceanu, la Congresul ordinar al PLR care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie este faptul că liderii care au deţinut frâiele puterii PNL şi-au pus mai presus interesele personale decât cele ale ţării şi ale românilor, au trădat istoria şi tradiţiile liberalilor şi au distrus un proiect politic care avea menirea să înlăture ''un regim băsescian'', respectiv USL, pe care au 'vândut-o' lui Traian Băsescu. 

De asemenea, Tăriceanu l-a criticat pe Iohannis afirmând că remarca acestuia că membrii PLR sunt fraţi cu cei de la PSD este total deplasată.

'Actualul preşedinte al PNL, dl Iohannis, făcea o remarcă cu totul şi cu totul deplasată. Spunea că noi, cei de la PLR, suntem fraţii PSD, evident cu o puternică notă peiorativă. Vreau să-l întreb retoric pe dl Iohannis dacă astăzi era viceprim-ministru în Guvernul României ce relaţie avea cu PSD? Cum ar fi etichetat dânsul această relaţie? Fraţi cu PSD, dacă putem să numim aşa, PNL şi noi am fost din momentul în care s-a creat USL şi ne-am angajat cu toţi în jurul unui mare proiect politic, aşadar trebuie să vă spun că nu văd nimic criticabil în această postură chiar dacă avem propriile noastre elemente de referinţă. Prin urmare trebuie să le spun tuturor, partenerilor noştri politici din România şi din străinătate, că trădătorii nu sunt aici, trădătorii îi căutaţi în altă parte', a arătat preşedintele Senatului.

El a mai precizat că preşedintele Traian Băsescu a fost duşmanul PNL. 'Cel care a fost duşmanul PNL, nu adversar, de 10 ani, cel care a încercat să distrugă PNL, a rupt o bucată, care a făcut totul de a elimina liberalismul, este simpaticul domn Traian Băsescu', a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai susţinut că, prin fuziunea cu PDL, PNL a devenit un partid fără ideologie şi identitate.

'PNL a devenit un partid fără ideologie, identitate şi fără niciun fel de convingeri asimilându-se cu cei din PDL care nu au avut niciodată ideologie', a declarat Tăriceanu, punctând că, în acest context, este o formaţiune amorfă. 

Tăriceanu a anunţat că după congres PLR va solicita să devină membru ALDE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ