Tăriceanu: Pentru mine nu este de actualitate o candidatură la prezidenţiale

| 10 iun, 2014

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la România TV, că scopul său politic imediat nu este o candidatură la postul de preşedinte al României, cât crearea unei platforme politice prin care conducerea PNL să fie obligată să renunţe la afilierea la PPE şi la fuziunea cu PDL.

 

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că susţinerea de către PSD a candidaturii sale la Cotroceni era posibilă doar în condiţiile refacerii USL. "În condiţiile în care s-a renunţat la refacerea USL, nu are sens această discuţie. Dacă lucrurile rămân îngheţate aşa cum sunt, s-ar putea să candidez în altă formulă, dar este prea devreme să anunţ o asemenea decizie", a declarat Tăriceanu.

Proiectul prioritar al fostului prim-ministru este ca PNL să renunţe la fuziunea cu PDL şi să rămână afiliat la ALDE. "Pentru mine nu este de actualitate candidatura. Eu vreau să lansez o iniţiativă care să păstreze identitatea liberală a PNL (...) Dacă nu, rămâne alternativa creării unui nou partid de factură autentic liberală", a spus Tăriceanu.

Acesta a afirmat că ataşamentul său faţă de PNL este condiţionat de păstrarea valorilor liberale. În cazul în care PNL renunţă la acestea, ar trebui creat un nou partid liberal.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că lista scurtă cu cei care ar putea să candideze la alegerile prezidenţiale din partea partidului său s-a redus, acum rămânând doar două nume: Sorin Oprescu şi Victor Ponta.


Citeste mai mult pe RTV.NET.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ