TĂRICEANU, prima reacție după ce Parlamentul a votat Strategia de Apărare: Regret...

| 23 iun, 15:45

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că Strategia de Apărare prezentată de preşedintele Klaus Iohannis este "un document de slabă calitate" și afirmă că nu-i mai rămâne decât să regrete că Parlamentul a procedat cu superficialitate în acest caz, votându-o.

"Documentul intitulat Strategia de Apărare este un document de slabă calitate, de slabă factură, cu un conţinut care este criticabil în mai multe puncte de vedere, care are accentele greşite! În loc să fie accentul pus pe cetăţean, pe asigurarea securităţii cetăţeanului - nemaivorbind de faptul că în document se face o permanentă confuzie între strategia de apărare şi strategia de securitate, conceptele sunt amestecate, dar ele sunt cu totul și cu totul diferite - şi mai mult pe stat, pe instituţii, ceea ce este o greşeală în zilele noastre. Dacă priviţi strategiile de apărare ale altor state democratice, începând cu SUA, o să vedeţi că accentul este în primul rând pus pe siguranţa cetăţeanului şi centrat pe individ. Nu-mi rămâne decât să reafirm ceea ce am spus şi să regret că Parlamentul a procedat cu superficialitate în cazul unui document de o asemenea importanţă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Strategia Națională de Apărare a Țării prezentată de președintele Klaus Iohannis a fost votată, marți, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, cu 282 de voturi "pentru", o abținere și un vot "împotrivă".

Citeşte şi: STRATEGIA NAŢIONALĂ DE APĂRARE a fost votată în Parlament

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ