Taximetriştii vor elibera BON FISCAL şi pentru bacşişul primit de la client

| 22 apr, 19:21

Aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel încât acesta să emită, în afara bonului fiscal emis conform distanţei parcurse şi tarifului perceput pe kilometru, şi un bon fiscal pentru bacşişul dat de client taximetristului, a afirmat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

La finalul şedinţei de miercuri în care Guvernul a impus fiscalizarea bacşişului şi înregistrarea acestuia pe bon fiscal separat, jurnaliştii l-au întrebat pe ministrul Finanţelor dacă măsura va fi aplicată şi în cazul celor care livrează pizza la domiciliu, altor servicii de curierat la domiciliu sau taximetriştilor, iar el a răspuns afirmativ.

"La taxi, are aparat de marcat şi poate să marcheze diferenţa", a spus Teodorovici.

Citeşte şi: Impozit pe bacşiş. Ponta: 16% este mai mult decât decent. Ordonanţa a fost aprobată. UPDATE

Atenţionat de jurnalişti că, în prezent, aparatul de taxat emite chitanţă ca urmare a unui produs între numărul de kilometri parcurşi şi tariful pe kilometru, ministrul a explicat că trebuie aduse modificări.

"Poate fi modificat încât să permită şi o astfel de tastare a bacşişului lăsat de client", a afirmat Teodorovici.

Pentru celelalte categorii menţionate de jurnalişti, ministrul nu a oferit o explicaţie referitoare la modul în care măsura se va putea aplica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ