Teatru absurd: Macovei, mai băsistă decât Băsescu

| 30 sep, 2014

Monica Macovei caută cu disperare un pretext pentru a intra în atenția opiniei publice, într-o cursă electorală aflastă deja în linie dreaptă. Altfel, cu greu ne putem explica de ce lansează acum teme parazite, cerându-i lui Traian Băsescu organizarea unui referendum pentru restrângerea imunităţii demnitarilor.

Tema este prea complexă și peste capacitatea politică a președintelui aflat pe ultima sută a mandatului său. Dacă nu este un simplu pretext electoral și Monica Macovei este realmente preocupată de această problemă, nu ne explicăm de ce nu a atacat-o cu măcar doi, trei ani în urmă. Traian Băsescu nu ar fi fost la final de mandat, compromis până dincolo de cota de avarie de o serie neagră de scandaluri majore, dintre care amintim de dragul exemplificării legăturile familiei sale cu membri ai lumii interlope, încarcerarea fratelui său, dar și compromițătoarea implicare partizană în campania electorală a Elenei Udrea.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Monica Macovei a fost NECINSTITĂ, are carenţe consistente

Monica Macovei, la rândul său, avea o poziție mult mai bună: a fost ministru al Justiției, a fost un europarlamentar mult mai credibil înainte să-și atace propria țară și să fie acuzată de minciună chiar de colegii săi din PE... Orice propunere venită de la Macovei în acest sens și preluată de Traian Băsescu ar fi avut șanse considerabile, deci, de ce nu a survenit la momentul potrivit? Poate că un motiv greu de ignorat este și faptul că regimul Băsescu nu a fost deloc unul ai cărui demnitari să fi fost feriți de flagelul corupției. Parlamentarii PDL-ului nu erau nici ei cu mult mai breji decât armata de arestați ai PNL. Cu toate acestea, în acea perioadă nici Macovei și nici Băsescu nu s-au sinchisit să lupte pentru limitarea imunității acestora, deși aveau toate instrumentele necesare. Monica Macovei, ca și Băsescu în alte rânduri, ar vrea să convingă electoratul că deși a avut pâine și cuțitul s-a dezmeticit abia acum, ca și cum vederea i-ar fi fost tulburată de un văl. Nu am avea nicio problemă să admitem această explicație, dacă amândoi ar recunoaște cu luciditate, măcar în ceasul al doisprezecelea, că vălul era politic și cât se poate de portocaliu.

Citeşte şi: Monica Macovei: O să plec din funcţia de europarlamentar când o să devin preşedinte

Ieșind în momentul de față cu o astfel de doleanță tardivă și neconvingătoare, Monica Macovei face de fapt un deserviciu Justiției, aruncând discutarea acestei teme în derizoriul politicului electoral. Să remarcăm că, deloc întâmplător, independența politică a ”rebelei” Macovei față de Traian Băsescu dispare ca și cum n-ar fi fost în acest caz și nu doar pentru că reprezintă o reverență în fața ”cârmaciului” ci mai ales că vine în mod suspect chiar în continuarea insistențelor Elenei Udrea, care argumenta nu demult că ar fi necesară o prelungire a mandatului prezidențial cu 6 luni, în favoarea lui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 2014
ion
Bravo Dna Macovei ! Tineti-o tot asa !!! Sa moara dusmanii de ciuda !
Ce scriu astia platiti sa arunce cu rahat pe aici nici nu merita citit !
Numai titlurile si ma fac sa vomez de scarba!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ