VIDEO Cum să-ți faci ARME ACASĂ. Ce i s-a întâmplat unui bărbat după ce a făcut asta

| 24 oct, 2014

Cel mai probabil, prima condamnare din lume care are legătură cu tehnologia imprimării 3D este aceasta: Yoshimoto Imura, de 28 ani, a fost condamnat la închisoare, la începutul acestei săptămâni, pentru că a scos la imprimanta 3D... arme. Mai exact, scrie Inhabitat, tânărul a produs, astfel, două pistoale, la el acasă, și, apoi, a pus online un material video prin care arată oamenilor cum pot face și ei același lucru, scrie totb.ro.

Tânărul japonez este fost angajat al companiei Shonan Institute of Technology şi spune că a găsit pe internet informaţiile despre cum să realizeze pistoalele; avocaţii săi au susţinut că Imura nu ştia că acţiunile sale erau ilegale, însă. Instanţa a respins argumentul acesta şi a notat că “responsabilitatea infracţională pentru această faptă este gravă” pentru că putea încuraja şi alte persoane să facă acelaşi lucru.

Armele imprimate 3D sunt deja o mare problemă în SUA, unde mai multe oraşe şi chiar state au început să introducă legi prin care să le interzică sau măcar să reglementeze realizarea acestora. Armele de acest tip nu sunt detectabile cu echipamente standard de securitate, precum cele din aeroporturi, spre exemplu, fapt care ridică serioase semne de alarmă privind posibilitatea utilizării lor în deturnarea avioanelor. Philadelphia a fost primul oraş american care a interzis armele imprimate 3D, anul trecut. O măsură menită să reglementeze acest segment a fost supusă dezbaterii încă de anul trecut şi în New York.

Este interesant, notează Inhabitat, că prima condamnare din lume asociată armelor imprimate 3D are loc în Japonia: această ţară are legi extrem de stricte privind controlul armelor; foarte puţini cetăţeni japonezi deţin arme de foc sau au văzut vreuna pe viu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ