Tensiune în PSD. Liderii partidului stabilesc joi eventualele EXCLUDERI din Guvern. Lista celor vizaţi

| 27 noi, 2014

Liderii PSD se întâlnesc joi în prima şedinţă după eşecul de la alegerile prezidenţiale. Conducerea partidului vor face o analiză a modului în care s-a desfăşurat cel de-al doilea tur de scrutin din 16 noiembrie şi vor lua decizii privind organizarea unui Congres extraordinar dar şi o posibilă restructurare a Guvernului.

Şedinţa Comitetul Membrii Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD ar putea fi una destul de tensionată, având în vedere poziţiile contradictorii care s-au conturat, după pierderea alegerilor prezidenţiale, în care s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, şeful campaniei electorale, ieşirea de la guvernare sau organizarea cât mai rapidă a unui congres extraordinar în care să se aleagă o nouă conducere a partidului.

În timp ce Liviu Dragnea a cerut un Congres extraordinar rapid, în decembrie, Victor Ponta a pledat pentru convocarea acestuia la începutul anului viitor, cel mai probabil în primăvară. Ponta explica faptul că PSD îşi poate face analizele în primăvară, prioritare fiind acum restructurarea Guvernului şi menţinerea majorităţii parlamentare prin includerea PLR la guvernare.

În faţa acestor două curente, CExN ar urma să stabilească dacă vor convoca congresul în acest an sau la începutul anului viitor.

Rămânerea la guvernare este însă o discuţie prioritară în şedinţa Comitetului Executiv, social-democraţii fiind aşteptaţi astfel astăzi să decidă dacă vor amâna tranşarea conflictelor interne în favoarea continuării guvernării.

Vicepreşedintele PSD, Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3, a fost cel care a solicitat, imediat după turul II, retragerea PSD de la guvernare, dar mai mulţi lideri ai partidului au insistat pentru rămânerea la guvernare.

De altfel, Ponta a anunţat o restructurare a cabinetului, prin cooptarea PLR şi reducerea numărului de ministere, ceea ce ar însemna un vot de reconfirmare în Parlamentul României. Printre miniştrii care ar putea fi schimbaţi s-ar număra Ioana Petrescu (Finanţe), Remus Pricopie (Educaţie), Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare) şi Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Românii de pretutindeni).

Citeşte şi: Pesedistul Negoiţă a găsit partea bună a alegerii lui Iohannis ca preşedinte: De el se leagă speranţele...

Cu toate acestea, nu sunt excluse nici discuţiile privind exluderea unor social-democraţi din partid. Potrivit România TV, cei vizaţi ar fi Robert Negoiţă, Marian Vanghelie şi Dan Şova dar şi Mircea Geoană.

Victor Ponta a avertizat că se poate ajunge la excluderea celor care "fac rău PSD", dar şi Liviu Dragnea a spus că se poate ajunge la acest scneriu. După turul al doilea, Marian Vanghelie şi Dan şova au cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv.

Vanghelie şi Şova, dar şi Sebastian Ghiţă au fost suspendaţi din toate funcţiile deţinute în PSD şi, potrivit statutului, nu ar fi avut dreptul să participe la şedinţa CExN de astăzi, însă au fost invitaţi să fie prezenţi la reuniune.

UDMR decide joi dacă rămâne la Guvernare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ