Tensiuni în coaliţia PSD-ALDE pe tema mutării ambasadei la Ierusalim

| 23 apr, 09:39

Tensiuni în coaliția de guvernare după decizia ca ambasada României să fie mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.

Potrivit unor surse oficiale, liderii ALDE nu sunt de acord cu decizia PSD, iar ministrul de Externe chiar a lipsit de la ședința de Guvern în care a fost discutat subiectul. Teodor Meleșcanu a fost plecat în turneu în țările arabe, scandalizate de intenția Guvernului român.

Decizia liderilor PSD de a muta ambasada României din Israel nu este împărtășită nici de partenerii ALDE. Potrivit unor surse din coaliția de guvernare, acesta este și motivul pentru care memorandumul a fost adoptat în lipsa ministrului de Externe. De altfel, reacția MAE după scandalul iscat in spațiul public a fost destul de nuanțată.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că a fost lansat un proces de analiză şi evaluare privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Reiterăm că prin acest demers se are în vedere un proces cuprinzător de analiză interinstituţională, cu includerea şi consultarea tuturor instituţiilor şi actorilor relevanţi, conform Constituţiei şi legilor în vigoare", precizează MAE într-un comunicat de presă. În timp ce Ministerul de Externe vorbește despre o analiză aflată în curs, Liviu Dragnea a anunțat mutarea ambasadei drept o decizie luată deja de Guvern.

Potrivit unor surse guvernamentale, la ședința de Guvern, în locul lui Teodor Meleșcanu, a participat Cristian Ciamba, secretar de stat, cel care este un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Anunțul lui Liviu Dragnea a generat vâlvă pe plan intern, cât și în străinătate. Cu toate astea, PSD pare să nu dea înapoi.

Potrivit unor surse oficiale, premierul Viorica Dăncilă merge, zilele următoare, în vizită, în Israel. Acolo se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu pentru a discuta despre mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ